Μπλακ άουτ μιας ώρας στις Σέρρες

Μπλακ άουτ μιας ώρας στις Σέρρες

Στο σκοτάδι βυθίστηκε για μία ώρα, το βράδυ της Πέμπτης  η μισή Π.Ε. Σερρών μαζί με τη μισή σχεδόν πόλη των Σερρών.

Στις 9.34 εξαιτίας βλάβης καλωδίου στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο δρόμο προς το Σκούταρι, βυθίστηκε στο σκοτάδι ολόκληρη η περιοχή της Νιγρίτας καθώς και μεγάλο μέρος της πόλης των Σερρών (οι περιοχές κάτω από την οδό Ερμού μέχρι και τον Λευκώνα).

Τα συνεργεία της ΔΕΗ κινητοποιήθηκαν και μετά από μία ώρα  στις 10.35μ.μ. μπόρεσαν να ηλεκτροδοτήσουν τις πληγέντες περιοχές.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο συμβάν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα (η προηγούμενη διακοπή είχε σημειωθεί στη 17/8 με αιτία τον ίδιο υποσταθμό)

Το περιστατικό προβληματίζει τη διοίκηση της τοπικής ΔΕΗ, καθώς, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών, ο διευθυντής  της ΔΕΗ Σερρών κ.Μανώλης Εμμανουηλίδης, δεν μπορούν να εντοπίσουν τα αίτια που προκαλούν τις βλάβες στα καλώδια του υποσταθμού, τα οποία οδηγούν στις διακοπές ρεύματος.  Ενώ τα περιστατικά δεν συνδέονται με τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Επίσης νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας (4.30μμ μέχρι στις 5.15μμ) είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος διάρκειας 40 λεπτών στην περιοχή του Λευκώνα