Μπλόκο αγροτών: Ανοιχτός ο Προμαχώνας – Συνάντηση με τοων Πρωθυπουργό – Υπο την απειλή του αυτόφωρου οι αγρότες μετά την Εισαγγελική παρέμβαση (φωτος)

Μπλόκο αγροτών: Ανοιχτός ο Προμαχώνας – Συνάντηση με τοων Πρωθυπουργό – Υπο την απειλή του αυτόφωρου οι αγρότες μετά την Εισαγγελική παρέμβαση (φωτος)

Στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 24/2, άνοιξε το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα από τους αγρότες των Σερρών, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τον εκ νέου αποκλεισμό του τελωνείου για τα φορτηγά και τις νταλίκες.

Όπως δηλώνουν οι αγρότες αυτό γίνεται ως μια ένδειξη καλής θέλησης των αγροτών ενόψει της επικείμενης συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό αύριο στις 10.30 το πρωί.

Εν τω μεταξύ στο Τελωνείο του Προμαχώνα έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης δυο λεωφορεία με αγρότες από το μπλόκο της Νικαιας, ως συμπαράσταση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Υπο την απειλή του αυτόφωρου

Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του ενδεχόμενου να συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ζητεί ο Αρειος Πάγος.
Οπως αναφέρει η Εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η Εισαγγελική Παραγγελία:
«Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει).
Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Η πρώτη αντίδραση των αγροτών

Σύσκεψη στο μπλόκο του τελωνείου του Προμαχώνα πραγματοποίησαν αγρότες από τα Μάλγαρα, το Αμύνταιο και την Νίκαια προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες που τους απασχολούν αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.
Σχολιάζοντας την είδηση για την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα, είπαν ότι πρόκειται για «χουντικές πρακτικές» και ότι οι ίδιοι δεν υποχωρούν