Μπλόκο αγροτών: Ουρές χωρίς τέλος στον Προμαχώνα – Οδηγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Μπλόκο αγροτών: Ουρές χωρίς τέλος στον Προμαχώνα – Οδηγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Σε δεύτερο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Γιάννη Τουρτούρα, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η ουρά που έχουν σχηματίσει οι νταλίκες και τα φορτηγά επί ελληνικού εδάφους φτάνουν μέχρι το χωριό Χαρωπό». Πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, απλώς πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν έχουμε που να πάμε. Είναι σαφές ότι διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν για ξεφούσκωμα του αγώνα μετά την παρουσία μας στην Αθήνα. Θα κλιμακώσουμε και άλλο».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Να σημειώσουμε ότι κλειστό παραμένει από τους Σερραίους αγρότες από την Δευτέρα το μεσημέρι το Τελωνείο του Προμαχώνα για φορτηγά και νταλίκες, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές που ξεπερνούν τα 20 χιλιόμετρα. Και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Στις 11 χθες το πρωί έκλεισε και η διέλευση για ΙΧ και λεωφορεία.

Η κατάσταση συνεχώς διογκώνεται με αποτέλεσμα να απειλούνται επεισόδια με οδηγούς φορτηγών οι οποίοι έχουν αρχίσει και χάνουν την υπομονή τους (σ.σ.  πρόσφατο επεισόδιο με το σπάσιμο της μπάρας του Τελωνείου από τέσσερα φορτηγά, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης), ενώ και οι αγρότες από την πλευρά τους φέρονται αποφασισμένοι να φυλάξουν το μπλόκο τους (βλέπε φωτογραφία με την περιφρούρηση του μπλόκου από αγρότες)

 Προμαχώνας-μπλοκα-ουρες-003

Αλλοι βέβαια οδηγοί φαίνονται πιο ψύχραιμοι και το ρίχνουν στο… κρασάκι!

Προμαχώνας-μπλοκα-ουρες-005
Στο μπλόκο της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Ν.Κερδυλλίων κλειστά παραμένουν τα δύο οδικά ρεύματα της Εγνατίας ενώ οι αγρότες έκλεισαν τους παράδρομους από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ για τα φορτηγά.
Στο τρίτο μπλόκο στην Παλαιοκώμη η παλαιά εθνική οδός στο ύψος της Αμφίπολης θα είναι κλειστή από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

2 Responses to "Μπλόκο αγροτών: Ουρές χωρίς τέλος στον Προμαχώνα – Οδηγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης"

  1. ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   17 Φεβρουαρίου 2016 at 16:58

    Κάτι μου λέει ότι, αν δεν λυθεί έγκαιρα αυτή η πολιορκία, θα προκύψει αυτοδικία και μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του…

  2. Sissy Stamatoudi   17 Φεβρουαρίου 2016 at 16:45

    Το εχουμε παραξυλωσει πια ολοι οι κακομοιροι οι αγροτες να φανε δεν εχουν αμαν εναν ερανο για τον συλλογο των τσιφλικαδων