ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «διάβαση πεζών»: « Όχι στον Ηρώδη του 2012»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «διάβαση πεζών»: « Όχι στον Ηρώδη του 2012»

Με ερώτησή  του προς τον Υπουργό Εσωτερικών (01/10/2012), ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ζήτησε να μάθει τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών που επιλέχθηκαν φέτος από τους Δημοτικούς και Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας καθώς και την χώρα προέλευσης των αλλοδαπών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβίβασε την ερώτηση σε όλους τους Δήμους της χώρας ζητώντας από αυτούς να αποστείλουν αυθημερόν τα στοιχεία προς ενημέρωση του βουλευτή.

Ο σκοπός όμως αυτής της ερώτησης είχε ήδη προαναγγελθεί σε προεκλογική ομιλία του κ.Παναγιώταρου όταν δήλωνε πως, «Αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους».

Θεωρούμε ως εκ τούτου απαράδεκτη τη γραφειοκρατική συμπεριφορά του Υπουργού καθώς και την εξήγησή του πως δε ζητήθηκαν από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο στατιστικά στοιχεία. Η ανοχή του θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μεταναστών κι ας μην αποκαλύπτονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Επιπλέον, η επιβράβευση από τη πολιτεία του θράσους που επιδεικνύει η οργάνωση αυτή –και μάλιστα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος!- ηχεί λυπηρά στα αφτιά όσων μάχονται για κοινωνική αλληλεγγύη.

Θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να κρούσουμε τον  κώδωνα του κινδύνου και να καλέσουμε τους πολίτες των Σερρών να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν, σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά, με κάθε ευκαιρία, στο νεοναζιστικό κίνδυνο, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή και τροφοδοτείται συνειδητά, αναίσχυντα και εξαιρετικά επικίνδυνα για όλους τους πολίτες και τα παιδιά τους, όχι μόνο για τους αλλοδαπούς, από την ίδια την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Δεν περιμέναμε ότι οι καρικατούρες των δικών μας νεοναζί θα έφταναν ως εδώ. Αξίζει να θυμόμαστε ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας, εναντίον παιδιών και βρεφών μόνο βάρβαροι και ψυχασθενείς έχουν στραφεί. Ότι ακόμη και αυτό το δίκαιο του πολέμου τα προστατεύει όποιο χρώμα, καταγωγή , θρησκεία και φύλλο αν έχουν.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως δεν αντιδράσατε. Ελπίζουμε  ότι καθυστερήσατε αναζητώντας  τον τρόπο για να προστατεύσετε την ισότητα, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος στο οποίο ορκιστήκατε.

Απαιτούμε από  εσάς ΑΜΕΣΑ εντός των επομένων ωρών να πράξετε αυτό που ήδη έπραξαν  δήμαρχοι και διοικήσεις βρεφικών και  παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα: Να ζητήσετε από τις διοικήσεις των σταθμών να μην απαντήσουν στο αίτημα για «λίστες προγραφών» και να μην παραδώσουν κανένα στοιχείο, που θα αφορά την εθνικότητα ή την καταγωγή των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

Εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δήμο στην πολιτική αυτή επιλογή. Συντασσόμαστε απόλυτα με την υπερήφανη απάντηση και την ομόφωνη απόφαση που δόθηκε στον Υπουργό από το Δ.Σ. του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου Ιεράπετρας Κρήτης.

Ευχόμαστε να έχετε το θάρρος να το κάνετε κι εσείς.

Είναι χρέος του καθένα μας ξεχωριστά και όλων μαζί να λέμε ΟΧΙ σε κάθε ενέργεια που δυναμιτίζει την ίδια την ύπαρξή μας.