Μουσικό Φυτώριο στην Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Σερρών

Μουσικό Φυτώριο στην Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Σερρών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕ.ΔΗ.Σ.) με χαρά ανακοινώνει:

  • α) την δημιουργία ενός Μουσικού Φυτωρίου για την καλύτερη στελέχωση της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου μας
  • β) την ίδρυση Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας.

Στο Μουσικό Φυτώριο, τα παιδιά που θα επιλεγούν, θα μπορούν να διδάσκονται δωρεάν κάποιο από τα διαθέσιμα όργανα της μπάντας, ώστε αργότερα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της. Η πρόσκληση αφορά τα παιδιά και τους νέους του ευρύτερου Δήμου Σερρών, ηλικίας 13-20 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος μουσικού, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της ΚΕ.ΔΗ.Σ. Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από μουσική ακρόαση, ώστε να ελεγχθεί η μουσική τεχνική τους κατάρτιση.

Για την διαδικασία της μουσικής ακρόασης ο κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να ετοιμάσει: α) ένα μικρό κομμάτι και β) μία κλίμακα (και τα δύο της αρεσκείας του), τα οποία και θα παρουσιάσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής.

Οι μουσικές ακροάσεις όλων των οργάνων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή                              11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10 το πρωί, στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΚΕ.ΔΗ.Σ. με αλφαβητική σειρά των ενδιαφερόμενων.

Για την φετινή χρονιά και λόγω των περιορισμένων θέσεων, κατά προτεραιότητα θα επιλεχθούν παιδιά, τα οποία παίζουν στοιχειωδώς κάποιο πνευστό όργανο της μπάντας και διαθέτουν το δικό τους μουσικό όργανο.

Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-18 ετών και θα είναι μικτή (αγόρια & κορίτσια). Στην χορωδία θα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά του ευρύτερου Δήμου Σερρών και η συμμετοχή σε αυτήν θα είναι εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος χορωδού, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της ΚΕ.ΔΗ.Σ. Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από μουσική ακρόαση, ώστε να ελεγχθούν οι φωνητικές τους ικανότητες. Για την διαδικασία της μουσικής ακρόασης ο κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να ετοιμάσει ένα τραγούδι της αρεσκείας του, το οποίο και θα παρουσιάσει ενώπιον των υπευθύνων της χορωδίας.

Οι μουσικές ακροάσεις των χορωδών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι, στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΚΕ.ΔΗ.Σ. με αλφαβητική σειρά των ενδιαφερόμενων.

Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία θα αριθμεί ως 80 μέλη, οπότε αρχικά θα προτιμηθούν παιδιά, τα οποία κατέχουν τις βασικές γνώσεις της μουσικής θεωρίας (νότες, αξίες, κλίμακες).

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΚΕ.ΔΗ.Σ. (πρώην κτίριο της ΔΕΠΚΑ) | Εθνικής αντιστάσεως 34 | τηλ. 23210 99820 | ιστοσελίδα: www.kedis.gr