Μύθοι και αλήθειες για την στυτική δυσλειτουργία

Μύθοι και αλήθειες για την στυτική δυσλειτουργία

Περίπου το 17% των αντρών μία φορά στην ζωή τους υφίστανται προβλήματα στύσης τα οποία επηρεάζουν συλλήβδην την ζωή τους, επηρεάζοντας συχνά την ερωτική σχέση τους με το έτερον ήμισυ.

Τι ισχύει όμως πραγματικά με την ΣΔ;

Κάποιοι μύθοι καταρρίπτονται παρακάτω:

  1. Η στυτική δυσλειτουργία αφορά άντρες άνω των 60

Πριν από αρκετά χρόνια θα λέγαμε ότι αυτή η άποψη ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Η σύγχρονη εποχή όμως εγκυμονεί κινδύνους, με τις αγχώδεις διαταραχές να βρίσκονται στο προσκήνιο και να χτυπούν κόκκινο σε μικρές ηλικίες. Ο παράγοντας ψυχολογία λοιπόν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους άντρες, με αποτέλεσμα η στυτική δυσλειτουργία να επηρεάζει και μικρότερες ηλικίες κάτω των 40.

  1. Είναι μία διαταραχή που σχετίζεται 100% με την ψυχολογική παράμετρο

Εννοείται ότι η ψυχολογική παράμετρος παίζει μεγάλο ρόλο, παρόλα αυτά παθήσεις όπως ο διαβήτης, κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις, η συνέργεια διαφόρων φαρμάκων να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την στύση και την διάρκειά της.

  1. Τα φάρμακα της ΣΤ προκαλούν εξάρτηση

Τα φάρμακα που λαμβάνει το άτομο για την δυσλειτουργία στην στύση, στην ουσία δρουν περιφερικά. Αντιμετωπίζουν την διαταραχή, χωρίς να διορθώνουν την παθολογική αιτία που μπορεί να επηρεάζει την πάθηση π.χ. διαβήτης.

Τι πρέπει να κάνει ο ασθενής;

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ο ασθενής να επισκεφτεί άμεσα τον γιατρό του, σε περίπτωση που αντιμετωπίζει για αρκετό χρονικό διάστημα στυτικό πρόβλημα. Οι ανεξέλεγκτες πηγές που μπορεί να βρίσκει από το internet και να τις συμβουλεύεται σαν τρόπο ίασης είναι λάθος κίνηση, καθώς ο κάθε άντρας έχει διαφορετικό οργανισμό και ανταποκρίνεται διαφορετικά σε κάθε θεραπεία.

Η σωστή θεραπεία θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και της σεξουαλικής σας εμπειρίας. Για αυτό μην αργείτε! Ενημερωθείτε για την στυτική δυσλειτουργία