Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών: Υπέρ του μνημονιακού προγράμματος για να… βγούμε από το μνημόνιο!

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών: Υπέρ του μνημονιακού προγράμματος για να… βγούμε από το μνημόνιο!

ΠΑΣΟΚ_ΒενιζέλοςΕνόψει της επικείμενης ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου που θα σημάνει και τη διάσπαση του ήδη συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Νομού Σερρών προχώρησε στη συγκρότηση τριών Ομάδων Εργασίας , μπροστά στην ανάγκη κινητοποίησης και συσπείρωσης της παράταξης ενόψει των εκλογών.

Σε μήνυμά της η επικεφαλής της  Νομαρχιακής Επιτροπής Κ. Βαλταδώρου επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της … μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά (στην οποία συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ) με σκοπό την ολοκλήρωση των μέτρων που θα οδηγήσουν στην … έξοδο από τα μνημόνια. Αναλυτικά στην επιστολή-ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

Ιδιαίτερα, τονίσθηκε η πολιτική αναγκαιότητα για την ισχυροποίηση του πιο σταθερού δημοκρατικού πόλου που είναι η Δημοκρατική Παράταξη με κορμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποτελεί την εγγύηση για την τόσο απαραίτητη πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Αποφασίστηκε η δημιουργία και άμεση λειτουργία τριών ομάδων εργασίας και υποστήριξης του προεκλογικού αγώνα (Συγκρότησης του ψηφοδελτίου-Επικοινωνίας και Οργανωτικού).

Η Επιτροπή με ανοικτή πρόσκλησή της απευθύνεται προς όλους τους πολίτες και τους καλεί να αντισταθούν στην δημαγωγία, τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό.

Καλεί κάθε δημοκράτη να υπερασπισθεί με την ψήφο του τις μεγάλες και οδυνηρές για όλους προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του λαού, ώστε η σταθεροποί0ηση της οικονομίας να έχει την προσδοκώμενη συνέχεια στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των συνθηκών για κάθε οικογένεια.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δια του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου τοποθετείται με ειλικρίνεια και συνέπεια απέναντι στην κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι εκλογές φέρνουν τους πάντες αντιμέτωπους με απλά, πρακτικά και σκληρά ερωτήματα:

·         Θέλουμε ή όχι να προχωρήσουμε ως χώρα, μέσα σε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας, ώστε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή μέσα στο δίμηνο της τεχνικής παράτασης του προγράμματος, να έχει επιτευχθεί η αλλαγή σελίδας με τη μετάβαση από το μνημόνιο και την τρόικα σε ένα ριζικά διαφορετικό καθεστώς, αυτό της προληπτικής πιστωτικής γραμμής που θα επιτρέψει την επάνοδο της Ελλάδας σε μια φυσιολογική σχέση με τις αγορές;

·         Θέλουμε ή όχι να παραμείνει ασφαλής και αυτόματη η σχέση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το μόνο μηχανισμό που διασφαλίζει απεριόριστη ρευστότητα υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει μια προληπτική πιστωτική γραμμή το αργότερο μέχρι τις 28.2.2015 (οπότε λήγει πλέον και τεχνικά το υφιστάμενο πρόγραμμα / δάνειο στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη) ως θώρακα απέναντι σε ενδεχόμενες κερδοσκοπικές αντιδράσεις της αγοράς;

·         Θέλουμε ή όχι να μετατραπεί το υφιστάμενο πρόγραμμα / δάνειο του ΔΝΤ, που λήγει το 2016, σε πρόγραμμα προληπτικού χαρακτήρα, ώστε η Ελλάδα να επιλέγει ανάμεσα στις αγορές και τους προληπτικούς μηχανισμούς με κριτήριο το καλύτερο επιτόκιο;

·         Θέλουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο την δεδομένη δέσμευση των εταίρων μας – από το Φεβρουάριο του 2012 – ότι είναι έτοιμοι για περαιτέρω μείωση του χρέους μέσω αλλαγών σε κρίσιμους συντελεστές τώρα που η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους ή θέλουμε περιπέτειες με επικίνδυνα αποτελέσματα ;

Τα ερωτήματα αυτά θα είχαν απαντηθεί με πολύ πιο απλό τρόπο, με τις υπεύθυνες δυνάμεις να σηκώνουν και πάλι το βάρος και τις δυνάμεις της ανευθυνότητας να πουλούν ελπίδες χωρίς αντίκρισμα, αν δεν υπήρχε η ανυπέρβλητη συνταγματικά προθεσμία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Φυσικά στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να επιλεγεί δημοκρατικά το αδιέξοδο, ακόμη και από αδράνεια. Αυτό οι πολίτες δεν πρέπει να το αφήσουν να συμβεί.

Τώρα η τύχη της χώρας είναι στα χέρια τωνΕλλήνων πολιτών.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε».