«Αμέμπτου ηθικής», δηλώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, αλλά και… κενά στην ανακοίνωσή της

"Η Ν.Ε. ως ελάχιστο μέτρο, έκανε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη πράξη, συμμετοχής σε διαγωνισμό για τη 10ήμερη σίτιση προσφύγων, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς"

«Αμέμπτου ηθικής», δηλώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, αλλά και… κενά στην ανακοίνωσή της

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η παραίτηση του Δημήτρη Τάπα από την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών «ως ελάχιστο μέτρο, θεωρώντας ότι η  συγκεκριμένη πράξη, συμμετοχής σε διαγωνισμό για τη 10ήμερη   σίτιση  προσφύγων, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε ΕΔΩ. Τηρούμε τις αρχές μας, δεν ταλαντευόμαστε και συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη διαμόρφωση συνθηκών  άσκησης της εξουσίας του λαού, διατηρώντας ΑΚΕΡΑΙΟ το ηθικό μας πλεονέκτημα» τονίζεται στην ανακοίνωση αφού όπως επισημαίνεται «άμεσα και αποφασιστικά  και σε χρονικό διάστημα 5 ημερών  δίνουμε σήμερα   την πρέπουσα πολιτική λύση επί του θέματος». (σ.σ. αν οι … 5 ημέρες τους φαίνεται στη σημερινή εποχή, μικρό διάστημα, τότε τι να πούμε… ζουνε στον … περασμένο αιώνα)

«Οι τερατολογίες για   ανάληψη έργου σίτισης προϋπολογισμού  750.000 ευρώ από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετούν εκ του πονηρού και ξεδιάντροπα  ΝΔ –ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ εντάσσεται στην ενιαία συστηματική και εργώδη προσπάθεια να υπονομεύσουν και να κατασυκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς» σημειώνουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

«Σχετικά με τη  συμμετοχή  στελέχους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σε διαγωνισμό για τη 10ήμερη   σίτιση 450 προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας Σερρών»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/08/2016 έκτακτη συνεδρίαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών προκειμένου να συζητήσει το θέμα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή του μέλους της, Δημήτρη Τάπα  σε διαγωνισμό για τη 10ήμερη   σίτιση 450 προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας Σερρών. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε  ο Δημήτρης Τάπας
Η Ν.Ε. ως ελάχιστο μέτρο, έκανε ΟΜΟΦΩΝΑ   αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, θεωρώντας ότι η  συγκεκριμένη πράξη, συμμετοχής σε διαγωνισμό για τη 10ήμερη   σίτιση  προσφύγων, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς.
Και θέλουμε να επισημάνουμε με τον πιο άμεσο τρόπο τα εξής:
Μας ενόχλησε και μας βρήκε κατηγορηματικά αντίθετους η συμμετοχή και μόνο στον  συγκεκριμένο διαγωνισμό του Δημήτρη Τάπα εν αγνοία μάλιστα της ίδιας της Ν.Ε. . Σε ένα διαγωνισμό που αφορούσε στη σίτιση 450 προσφύγων για 10 ΗΜΕΡΕΣ, είχε προϋπολογισμό 29.000 ευρώ και στον οποίο ουδέποτε αναδείχθηκε μειοδότης  ούτε ανέλαβε ο Δημήτρης Τάπας
Οι τερατολογίες για   ανάληψη έργου σίτισης προϋπολογισμού  750.000 ευρώ από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετούν εκ του πονηρού και ξεδιάντροπα  ΝΔ –ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ εντάσσεται στην ενιαία συστηματική και εργώδη προσπάθεια να υπονομεύσουν και να κατασυκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς
Και από τη  Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ  τους διαμηνύουμε .
Είμαστε ΕΔΩ. Τηρούμε τις αρχές μας, δεν ταλαντευόμαστε και συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη διαμόρφωση συνθηκών  άσκησης της εξουσίας του λαού, διατηρώντας ΑΚΕΡΑΙΟ το ηθικό μας πλεονέκτημα.
Η προσπάθεια σπίλωσης της Ν.Ε. , του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα  και της κυβέρνησης  με αφορμή  την καθ’ όλα απαράδεκτη επιλογή του Δημήτρη Τάπα θα πέσει στο κενό.
Άμεσα και αποφασιστικά  και σε χρονικό διάστημα 5 ημερών  δίνουμε σήμερα   την πρέπουσα πολιτική λύση επί του θέματος.
Συνεχίζουμε…
Δίνουμε τη μάχη, προχωράμε.
Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Θα τα καταφέρουμε γιατί είναι η ζωή μας. Είναι το μέλλον μας. Είναι το μέλλον αυτού του τόπου.
Θα τα καταφέρουμε…


Σέρρες 23/08/2016

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

σ.σ.

  1. Η ανακοίνωση διατυπώνει την άποψη πως ο κ. Τάπας ουδέποτε αναδείχθηκε μειοδότης στη δημοπρασία. Τότε προς τι οι εμφανίσεις του και οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ την ημέρα του διαγωνισμού (περασμένη Τετάρτη 17/8) ότι πρόσφερε τη μικρότερη τιμή και μάλιστα αναφέρθηκε σε ποσά, είναι αποκυήματα της φαντασίας;;; ή κάτι… άλλο;
  2. Επίσης η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει απαντήσεις για τη κόρη του κ. Τάπα και με ποιες διαδικασίες ανέλαβε υπεύθυνη της δομής του καταυλισμού των προσφύγων. Αν θεωρεί τον εαυτό της … “αναρμόδιο”, δεν θα έπρεπε να εκφράσει την άποψη της για το γεγονός και να πάρει θέση με βάση τα γεγονότα που ακολούθησαν;
  3. Η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει απ’ έξω και τις καταγγελίες της βουλευτού του κόμματος κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, σχετικά με την …. “απομόνωσή” της από τις συνεδριάσεις της Ν.Ε. του κόμματος.
Advertisements