Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τη τύχη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανσερραϊκού

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τη τύχη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανσερραϊκού

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του επιχειρηματία και του Ερασιτέχνη του Πανσερραϊκού για την τύχη του Ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μετά από ένα σήριαλ 15 ημερών με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν επιστολές, όπου περιγραφόταν οι αδιέξοδες θέσεις των δύο πλευρώ,ν με το “πρόβλημα” να εστιάζεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ακαδημιών.

Η επιστολή “τελεσίγραφο” του ΜΓΣ Πανσερραϊκός

Με επιστολή του το βράδυ της Δευτέρας (30/7) προς τον Χρήστο Καραθανάση ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός έβαζε εκτός από τους ανελαστικούς όρους και χρονικό όριο στον επιχειρηματία για συμφωνία μέχρι το πρωί(11.00) της Τρίτης 31/7.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός:

 «Αξιότιμοι κύριοι, Σε απάντηση της επιστολής σας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Στην πρώτη συνάντησή μας παρουσία και του Δ.Σ. στις 19/7/18 όταν τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα των ακαδημιών, αφού σας παρείχαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις, λάβατε την ομόφωνη απάντηση από το ΔΣ ότι για το θέμα αυτό υπάρχει συμφωνία την οποία επιθυμούμε να τηρήσουμε.

Στη συνεδρίαση εκείνη δεν επιμείνατε στο θέμα αυτό, ούτε μας το ξαναθέσατε όταν στείλαμε mail και σας ζητήσαμε να μας πείτε τους όρους σας για την ανάληψη του τμήματος. Από τότε παρήλθε αρκετό χρονικό διάστημα και θα μπορούσε να είχε ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των μεταξύ μας συζητήσεων. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση θέσατε εκ νέου το θέμα αυτό.

Οι ακαδημίες λειτουργούν σε συνεργασία με τον έφορο και προπονητές του ποδοσφαιρικού μας τμήματος και την εποπτεία του Δ.Σ. (όπως όλα τα τμήματα), παράγουν αθλητές προς όφελός του αντρικού τμήματος, το τμήμα δεν χρεώνεται με τη λειτουργία τους, προπονούν τα δεκάδες παιδιά, μελλοντικούς αθλητές μας σε άριστες εγκαταστάσεις, συντηρούν ομάδα υποδομών, υπάρχει μία καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την ακαδημία Πήγασος, κατέχουν υψηλή θέση ποιότητας στο Ν. Σερρών αλλά και χαίρουν εκτίμησης από μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και εκτός.

Επιπλέον οι ακαδημίες μας μπορούν να συμμετέχουν, και θα το κάνουν, σε όποιο πρωτάθλημα υποδομών (παιδικό, εφηβικό, ακαδημιών κ.α) της ΕΠΣ ή της ΕΠΟ της ζητηθεί. Παρ όλα αυτά σεβόμενοι την επιθυμία σας , σας προτείνουμε τα εξής :

 Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν τίθεται θέμα αλλαγής η καταγγελίας της σύμβασης μεταξύ ΜΓΣ και Πήγασος . Εφόσον μελλοντικά δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, όσον αφορά το περιβάλλον και τις εγκαταστάσεις, θα επανεξεταστεί η παραχώρηση των ακαδημιών στο ανδρικό τμήμα.

Για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, οι ακαδημίες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που έχει προκηρυχθεί από την Ε.Π.Σ. Σερρών, όπως αποτελεί και προϋπόθεση για την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής.

Επίσης θα θέλαμε να συμπληρωθεί στο συμφωνητικό σε πόσο χρονικό διάστημα δεσμεύεστε ότι θα ανέβει η ομάδα στην επαγγελματική κατηγορία όπως στο σχέδιο που σας στείλαμε.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν αποδέχεστε την πρόταση μας , ώστε το αργότερο αύριο 31/7/2018 στις 11:00 να υπογραφεί συμφωνητικό .

Σέρρες 30/7/2018

Για τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός

Ο Πρόεδρος Β. Χατζημιχαηλίδης»

 

Χρήστος Καραθανάσης προς ΜΓΣ Πανσερραϊκός: «Όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας»

Με επιστολή, η οποία απευθύνεται στους σερραίους και στους φίλους του Πανσερραϊκού, απάντησε ο Χρήστος Καραθανάσης στη διοίκηση του ΜΓΣ Πανσερραϊκός. Από αυτήν εξάγεται το συμπέρασμα ότι τερματίζει το ενδιαφέρον του για την ιδιοκτησία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανσερραϊκού, και εξιστορεί από την δική του πλευρά τα τεκτενόμενα των διαπραγματεύσεων.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και Φίλοι του Πανσερραϊκού .

Χθες στις 30 Ιουλίου 2018, και 11:30 πρωινή ώρα είχα προγραμματισμένη τελική συνάντηση στα γραφεία του Πανσερραϊκού με το Δ.Σ., για την υπογραφή της ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ.

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι το Δ.Σ εκπροσωπούσαν, κατ΄ εξουσιοδότηση, δύο μόνο σύμβουλοι, απουσιάζοντος του Προέδρου και του επίτιμου προέδρου.

Ένοιωσα την αδιαφορία και περιφρόνηση του ΔΣ από την πρώτη στιγμή, όμως με γνώμονα το συμφέρον της ιστορικής ομάδας του Πανσερραϊκού, παρέμεινα να συζητήσω το σχέδιο της σύμβασης που είχε ετοιμασθεί, πλην όμως δεν επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία.

Αποδέχθηκα τους οικονομικούς όρους που έθεσε το ΔΣ, ανέλαβα όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του Ποδοσφαιρικού Τμήματος στη Γ΄Εθνική κατηγορία, κατέθεσα την με αριθμό 6635/24-7-2018 εγγυητική επιστολή της Συνεταιριστικής Τραπέζης ΣΕΡΡΩΝ, καλής εκτέλεσης ύψους 200.000 ευρώ.

Η διαφωνία μου με το σχέδιο σύμβασης υπήρξε σε βασικά σημεία που αφορούσαν τον σχεδιασμό μου για το μέλλον του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ .

Ως Έφορος του Ποδοσφαιρικού τμήματος, απαίτησα να ευρεθεί άμεσα λύση για την λειτουργία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου και για την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ , διότι κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος Γ Εθνικής κατηγορίας βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η ύπαρξη Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.

Όμως η από 3-10-2013 συμφωνία του ΔΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ», που έχει 10 ετή χρονική διάρκεια, υποθηκεύει κάθε προσπάθειά μου, να δημιουργήσω υποδομή στο ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ , αξιοποιώντας το δυναμικό των νέων παιδιών του τόπου μας.

Έθεσα ως όρο για την συνεργασία μας

την καταγγελία της επιβλαβούς αυτής συμφωνίας με τον ΠΗΓΑΣΟ, αναλαμβάνοντας προσωπικά τις οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν, ή την εκχώρηση όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του ΔΣ του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ από την παραπάνω σύμβαση , στο Έφορο του Ποδοσφαιρικού Τμήματος.
Σε απάντηση των απαιτήσεων – όρων μου, μου απαντήσατε με την χθεσινοβραδινή σας επιστολή, ότι μένετε στην μη αλλαγή της σύμβασης με τον «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΗΓΑΣΟΣ» και σε μελλοντικό χρόνο με την δημιουργία υποδομών θα επανεξετάσετε την παραχώρηση των ακαδημιών στο ανδρικό τμήμα του Πανσερραικού.

Έχω την συναίσθηση ότι ενήργησα σωστά και ότι έπραξα το καλύτερο για ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ και τον τόπο στοχεύοντας σε έργο υποδομής που θα εξασφαλίσει την αυριανή καλή ιστορική πορεία του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ .

Απευθυνόμενος τέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, σας υπενθυμίζω ότι το Ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ανιδιοτελείς και ικανούς συμπατριώτες μας και όχι από μόνιμους γαντζωμένους στο αξίωμά τους παράγοντες, και ότι όλοι μας θα κριθούμε όχι από τα όσα λέμε, ούτε από τις προθέσεις μας, αλλά από τις πράξεις μας.

Τελειώνοντας εύχομαι σε όλους όσους αγαπάνε αληθινά τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ δύναμη και καλή ευόδωση της πορείας του στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ και σας υπόσχομαι ότι εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα αρωγός, είτε μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο είτε έξω από αυτό.

ΣΕΡΡΕΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Χρήστος Δ. Καραθανάσης