Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με δύο συγκεντρώσεις στις Σέρρες

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με δύο συγκεντρώσεις στις Σέρρες

Δεύτερη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε λιγότερο από 20ημέρες (η προηγούμενη ήταν στις 12/11) οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα και στις Σέρρες. Αυτή τη φορά η απεργιακές κινητοποιήσεις είναι για την Πέμπτη 3/12 και για μια ακόμη φορά οι συγκεντρώσεις στις Σέρρες θα είναι δύο.

Στη μια η συγκέντρωση θα γίνει με την οργάνωση του Εργατικού κέντρου Σερρών στις 11.00 και η δεύτερη μισή ώρα νωρίτερα (10.30) στην Πλατεία Ελευθερίας, την οποία οργανώνει το ΠΑΜΕ Σερρών.
Σε συνέντευξη τυπου ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών, Άλκης Απιδόπουλος, ο Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών, Πασχάλης Στεφάνου και ο Πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Στράτος Μπόζος απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους συνταξιούχους και τους ανέργους για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015.
1994_AFISA_48x68cm EPARXIAΟι τρεις πρόεδροι των συνδικαλιστικών φορέων κάλεσαν τους Σερραίους να συμμετέχουν στην απεργία, στις 11:00, την Πέμπτη, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών .
Οι κ.κ. Απιδόπουλος και Στεφάνου, αναφερόμενοι στα προβλήματα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τόνισαν τις αλλαγές που έρχονται στον ασφαλιστικό τομέα, «αλλαγές που θα πλήξουν κάθε εργαζόμενο». Παράλληλα, έκαναν λόγο για τις μαζικές απολύσεις, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού αλλά και των συλλογικών συμβάσεων, τονίζοντας πως «είναι θέματα που χρειάζεται να αγωνιστούμε».
Ο κ.Μπόζος εκ μέρους των συνταξιούχων, υπογράμμισε το ζήτημα της μείωσης συντάξεων, που “καίει” τον κλάδο των συνταξιούχων. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο σύστημα υγείας, τονίζοντας πως οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για δωρεάν δημόσια υγεία αλλά και για τη μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα.

ΠΑΜΕ: Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Σερών καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνει την Πέμπτη 10.30π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή του ότι:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!