Νέα αστυνομική Επιχείρηση με 24 αστυνομικούς και 8 οχήματα σε περιοχή της Ηράκλειας Σερρών

συμμετείχαν αστυνομικοί 45 ασυνομικοί κι έγιναν έλεγχοι σε 10 σπίτια
συμμετείχαν αστυνομικοί 45 ασυνομικοί κι έγιναν έλεγχοι σε 10 σπίτια

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (19.12.201) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.

Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.

Για την επιχείρηση αυτη συγκροτήθηκαν συνολικά (9) συνεργεία ελέγχων στα οποία διατέθηκαν συνολικά (24) αστυνομικοί και (8) οχήματα, κατά την διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν άτομα και οικίες.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε σαράντα πέντε (45) άτομα, καθώς και σε δέκα (10) οικίες παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κατά την επιχείρηση, προσήχθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα και συνελήφθησαν δύο (2) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

  • ένας (1) ημεδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις και ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση .
  • ένας (1) ημεδαπός, για παραβίαση των περιορισμών διαμονής, διότι την 25.10.2013 διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου όπου κρατούνταν δυνάμει απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σερρών.

Ειδικότερα, στην Ηράκλεια Σερρών, εντοπίστηκε ένας νέος 19 ετών και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και δύο αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σερρών με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης συνολικά 7 ετών και 6 μηνών, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.