Νέα διαμαρτυρία των προσφύγων στις Σέρρες με πορεία και συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο

Νέα διαμαρτυρία των προσφύγων στις Σέρρες με πορεία και συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο

Πρόσφυγες από τη Δομή Φιλοξενίας Σερρών πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (31/10) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Τη πορεία και συγκέντρωση πραγματοποίησαν περίπου 150 άτομα με την πλειονότητα να είναι μικρά παιδιά. Κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα γραμμένα στα Αγγλικά. Στα οποία σε άλλα ευχαριστούσαν για τη βοήθεια των Σερραίων και σε άλλα έλεγαν “φύγαμε μακριά από το θάνατο και γίναμε εμπόρευμα των εμπόρων”.

Καθ όλη την διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας φώναζαν συνθήματα για αυτούς και για τα παιδιά τους, ενώ σημείωναν και τα προβλήματα που υπάρχουν εντός της δομής, με κύριο ζήτημα την τοποθέτηση των κοντέινερ αλλά και της καθαριότητας του χώρου φιλοξενίας.

Αιτημά τους η όσο το δυνατόν επίσπευση της μετεγκατάστασή τους στους οικίσκους, αφου η διαβίωση στις σκηνές γίνεται δύσκολη, όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

Εκπρόσωποι των προσφύγων συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωϋσιάδη παρουσία του Διοικητή του Χ Τάγματος Πεζικου κ. Γκουτζουρέλα (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σίτιση των προσφύγων και την επίβλεψη εγκατάστασης των οικίσκων).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο κ.Μωϋσιάδης θεώρησε δίκαια και εύλογα τα αιτήματα των μεταναστών, δήλωσε όμως αναρμόδιος, καθώς όπως είπε δεν έχει καμία αρμοδιότητα επι του θέματος και επισήμανε την απουσία των υπευθύνων λειτουργίας της δομής, από τη συνάντηση.

Υποσχέθηκε πως θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα και θα του εκθέσει την κατάσταση που του περιέγραψαν οι πρόσφυγες αιτούμενος κι αυτός την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του οικισμού και της μετεγκατάστασης των προσφύγων σε αυτούς.

Δεύτερη διαμαρτυρία

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη διαμαρτυρία των προσφύγων. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί πριν 10 ημέρες στη διασταύρωση για Νιγρίτα.

Αυτή τη φορά όμως οι πρόσφυγες έκαναν πορεία από τη Δομή φιλοξενίας έως το διοικητήριο (μια απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων) για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Το βίντεο από το τηλέ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ

https://youtu.be/yOdavLXsx3s