«Νέα Ομοσπονδιακή Πορεία»: Ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο του Σωτήρη Κοτσαμπά για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών

«Νέα Ομοσπονδιακή Πορεία»: Ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο του Σωτήρη Κοτσαμπά για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών
Η παρουσίαση του ψηφοδέλτιο και του προγράμματος της παράταξης, πραγματοποιήθηκε χθες (7/10)
Η παρουσίαση του ψηφοδέλτιο και του προγράμματος της παράταξης, πραγματοποιήθηκε χθες (7/10)

« Ενωμένοι σαν μια γροθιά, αγωνιζόμαστε για την Μικρομεσαία Σερραϊκή Επιχείρηση», τόνισε ο επικεφαλής της «Νέας Ομοσπονδιακής Πορείας» κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Η παρουσίαση του ψηφοδέλτιο και του προγράμματος της παράταξης,  πραγματοποιήθηκε  χθες (7/10)  στο ξενοδοχείο «Philippos Xenia» , παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μωυσιάδη,  προέδρων πρώην και νυν της Ομοσπονδίας και σωματείων , και πολλών μελών και φίλων της παράταξης.  

Όπως είπε στην σύντομη ομιλία του ο κ. Κοτσαμπάς :

 « Eίμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός έξω απο κομματικές αγκυλώσεις και στεγανά. Σκοπός μας είναι να είμαστε πιεστικοί, διεκδικητικοί και ενοχλητικοί όποτε χρειάζεται. Να σκιαγράφουμε, να προβάλλουμε , αγωνιζόμαστε και αν επιλύουμε τα προβλήματα των επαγγελματιών.

Νέα Ομοσπονδιακή Πορεία-Sotos-Κοτσαμπάς00009Αγαπητοί συνάδελφοι.

Ο συνδυασμός μας είναι μια δυνατή ομάδα, από δραστήριους ελεύθερους επαγγελματίες , που συνδυάζει έμπειρους και νέους συνδικαλιστές με γνώμονα την μαχητικότητα και διάθεση για προσφορά. Όλοι μαζί με ομαδικό πνεύμα και με επιχειρήματα θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη μικρομεσαία επιχείρηση , αυτήν που η εκάστοτε κυβέρνηση την αποκαλεί ραχοκοκαλιά της  οικονομίας. Σήμερα όμως , συνάδελφοι – συναγωνιστές , που οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί , οι ελεύθεροι επαγγελματίες αιμορραγούν και στενάζουν. Η εκάστοτε εξουσία μας πιέζει θεωρώντας μας εύκολη υπόθεση.

Φτάνει πια !

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τα δίκαια μας ! Για τον μόχθο μας !

Αγαλλιάζουμε όλους τους επαγγελματίες και στηρίζουμε τον τόπο μας , την αγορά μας , για μας και τα παιδιά μας.

Ξεκινάμε όλοι μαζί μια Πανσερραϊκή πανστρατιά και σ΄ αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας . Δεν περισσεύει κανείς ! Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Ομοσπονδία μας , χωρίς ταμπού, αποκλεισμούς και νοοτροπίες του παρελθόντος. Ενώνουμε τις δυνάμεις και αγωνιζόμαστε για την μικρομεσαία Σερραϊκή επιχείρηση.

Η παρουσία σας απόψε εδω αποτελεί τιμή για μένα και τον συνδυασμό μας και δείχνει τον δρόμο της νίκης για την Σερραϊκή επιχείρηση . Καταδεικνύει πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα στην Ομοσπονδία μας. Σας ευχαριστώ όλους».  

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων :

Ο πρόεδρος των Καφέ και Εστιατόρων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της ΠΟΕΣΕ, μέλος της ΓΣΕΒΕΕ και συντονιστής του προγράμματος του ΕΦΕΤ κ. Γρηγόρης Τσαπατσάρης, οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας κύριοι Νίκος Ζαπάρας, Κάρολος Κικόπουλος, Χρήστος Λιβανός, Χρήστος, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Καπετάνιος, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και εκπρόσωπος στον ΟΑΕΕ κ. Μιχάλης Τόλιος, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Πασχάλης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Σαντοριναίος, εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων κ.  Πετρίδης, ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Βασίλης Κιγινδής,  ο πρόεδρος του Μουσικογυμναστικού  Συλλόγου του Πανσερραϊκού κ. Βασίλης Χατζημιχάλης, ο νομικός σύμβουλος κ. Πασχάλης Αγγελίδης,  και πολλά μέλη και φίλοι του Συνδυασμού.

 

Οι υποψήφιοι της παράταξης « Νέα Ομοσπονδιακή Πορεία» είναι οι :

Σωτήρης Κοτσαμπάς , επικεφαλής του Συνδυασμού,  πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών , μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Ελλάδος , μέλος του Δ.Σ. του Πανσερραϊκού

Ηλίας Τσολάκης , Διευθυντής Ασφαλιστικού γραφείου, γραμματέας του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτορείων, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτορείων

Λάκης Τρικάζης , πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μικροπωλητών

Μελπομένη Σπλήνα , γενική γραμματέας Ένωσης Εστιατόρων

Κωνσταντίνος Σιάπκαλης , αντιπρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων

Απόστολος Μπάρμπας, πρόεδρος ΤΑΧΙ  «Ο Άγιος Χριστόφορος»

Χαράλαμπος Μερτζίδης , μέλος Δ.Σ. Σωματείου Θερμοϋδραυλικών Σιδηροκάστρου

Χρήστος Μαυρομιχάλης, από το 1999 πρόεδρος της Συντεχνίας Επιπλοποιών – Ξυλουργών και από το 2011 γενικός γραμματέας, και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία  όπου εκλέγεται στο Δ.Σ. από το 2003. Αντιπρόσωπος στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. 2007-2010 και μέλος στο Δ.Σ. της  Π.Ο.Σ.Κ.Ξ. 2006-2009

Λεωνίδας Μανικάκης , μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Φανοποιών – Βαφέων, πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΣΕΒΑΦΑΣ, πρώην αντιπρόεδρος Κλαδικής ΟΕΒΕΑΜ

Θεόδωρος Κορδοκούσης, μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών Αλιστράτης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και της ΓΕΣΕΒΕ

Νίκος Καραγκιόζης, πρόεδρος Σωματείου  Θερμοϋδραυλικών ( επί σειρά ετών), πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών

Γιάννης Δαραβίγκας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών , εκπρόσωπος στην Κλαδική Ομοσπονδία Αρτοποιών

Γεωργία Γεωργαντζή, αντιπρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών

Κώστας Γαλάνης, πρώην πρόεδρος Σωματείου Οπωροπωλών, γενικός γραμματέας του Σωματείου, πρώην εντεταλμένος σύμβουλος στο ΚΕΚ – ΓΕΣΕΒΕ, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΣΕΒΕ

Κώστας Βλαχόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Θερμοϋδραυλικών

Χρήστος Βασιλείου, Ηλεκτρολόγος, πρώην μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Εργολάβων- Ηλεκτρολόγων

Βασίλης Αρβανιτίδης, Φανοποιός από το 1989, επί σειρά ετών διετέλεσε  πρόεδρος του Σωματείου Φανοποιών – Βαφέων και στον Συνεταιρισμό. Εκπρόσωπος στην  Ομοσπονδία και  στην ΕΟΒΕΑΜ

Αλέξανδρος Αγοράκης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων – Ηλεκτρολόγων  και πρόεδρος επί σειρά ετών, αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία – ΓΕΣΕΒΕ και μέλος του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας.

 

                                           ΝΕΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ

 

                      ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ THN ΑΛΛΑΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣΣ

 • Δημιουργία νέας υπηρεσίας της ΟΕΒΕΣΣ με παροχή οικονομοτεχνικής και νομικής υποστήριξης ώστε να βοηθούνται οι συνάδερφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα εφορίας, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΕΦΕΤ, ΚΤΕΟ, άδειας λειτουργίας κ.λ.π.
 • Δημιουργία μηχανισμού τεκμηρίωσης προτάσεων-θέσεων της ΟΕΒΕΣΣ. Για να έχουμε πιστικό, ορθό και τεκμηριωμένο λόγο τόσο προς τους θεσμούς και τα μέλη μας όσο και προς την κοινωνία.
 • Συνεχή επιμόρφωση μελών για επαγγελματικά επιστημονικά ζητήματα με διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων.
 • Διαρκής ενημέρωση των μελών των σωματείων με χρήση νέων τεχνολογιών (κινητά, e-mail,ιστοσελίδα ),αλλά και την περιοδική έκδοση εντύπου της ομοσπονδίας μας.
 • Διαφημιστική καμπάνια για την τόνωση της αγοράς και της εμπιστοσύνης του Σερραίου καταναλωτή σε αυτή.
 • Άνοιγμα της ΟΕΒΕΣΣ σε όλα τα σωματεία χωρίς αποκλεισμούς. Αποκατάσταση του κύρους της ΟΕΒΕΣΣ μέσω εξωστρέφειας και εργατικότητας που χαρακτηρίζονται από την ανιδιοτέλεια.
 • Συμμετοχή αντιπροσώπων της ΟΕΒΕΣΣ στα συμβούλια των δήμων, συνεχής επαφή και συνεργασία με τον εκάστοτε Αντιπεριφεριάρχη.
 • Πραγματοποίηση διοικητικών συμβουλίων της ΟΕΒΕΣΣ στην περιφέρεια με πρόσκληση και των εκεί τοπικών φορέων.
 • Συμμετοχή πολιτικών και θεσμικών φορέων , προέδρων επιμελητηρίου , ομοσπονδίας, εμπορικού συλλόγου, όχι μόνο στην μια τακτική Γενική Συνέλευση, αλλά και σε άλλες τουλάχιστον τρεις που θα γίνονταν κατά την διάρκεια του έτους, ώστε τα αιτήματα και η διεκδίκηση των θεμάτων να έχουν αμεσότητα.
 • Να επιδιώκουμε κοινά Δ.Σ. με τον εμπορικό σύλλογο και παρουσία εκπροσώπου της διοικητικής επιτροπής του επιμελητηρίου.
 • Συμμετοχή με συγκεκριμένο λόγο και τεκμηριωμένες θέσεις στα Δ.Σ. του επιμελητηρίου.
 • Διαφάνεια στα οικονομικά με ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των δοσοληψιών της Ομοσπονδίας μας.