Νέα πρόσωπα στον συνδυασμό Ιωαννίδη, στις Σέρρες, τα τρία με θητεία στην ΤΑ και μία… «επιστράτευση» εκτός νομού

Μπασδάνης-Ιωαννίδης
Μπασδάνης-Ιωαννίδης

Τέσσερις νέους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ανακοίνωσε την, Τετάρτη, ο συνδυασµός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη.  Οι τρεις από τους τέσσερεις έχουν θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωγραφικά καλύπτουν τα 3/4 του νομού (Σιντική, Βισαλτία, Ν.Ζίχνη). Πρόκειται για τους:
Δελβεδέρη Δηµήτρη,
 αντιδήµαρχος Οικονοµικών δήµου Σιντικής, Μπάρµπας  Ιωάννης, ελεύθερος επαγγελµατίας, πρώην αντιδήµαρχος Νέας Ζίχνης, Λαγούδας Χρήστος, γεωπόνος, Καλαϊτζίδου Μαρία, δικηγόρος.
Με αφορµή την ανακοίνωση των υποψηφίων περιφερειακών συµβούλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Σερρών Αθανάσιος Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνουμε την οµάδα. Είµαι πολύ χαρούµενος και ικανοποιηµένος γιατί συγκεντρώνουµε γύρω µας άξια και ικανά στελέχη, τα οποία είναι αποφασισµένα για σκληρή δουλειά πλάι στο Γιάννη Ιωαννίδη. Θα κάνουµε την Περιφέρεια Πρωταθλήτρια, τη Μακεδονία Πρωταθλήτρια».

Σχετικά με τους υποψηφίους

 Ο Χρήστος Λαγούδας κατάγεται από τη Νιγρίτα, είναι γεωπόνος και  συνεργάτης του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρου Καράογλου. Στο Δήµο Νιγρίτας ήταν για αρκετά χρόνια συνεργάτης και υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος της  δηµάρχου Αγγελικής Μήκα.
Ο Ιωάννης Μπάρµπας
 κατάγεται από το Γάζωρο. Διετέλεσε αντιδήµαρχος Νέας Ζίχνης επί θητείας δηµάρχου Κώστα Σαµαρτζά την περίοδο 2003-2006. Είναι ελεύθερος επαγγελµατίας.
Η Μαρία Καλαϊτζίδου είναι δικηγόρος και κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δηµοκρατίας Χρήστου Καλαϊτζίδη. Είναι δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Ο Χρήστος Δελβεδέρης είναι αντιδήµαρχος Οικονοµικών του Δήµου Σιντικής. Εκλέχθηκε µε το συνδυασµό του Δηµάρχου Απόστολου Καρύδα το 2010.