Νέα πυκνή χιονόπτωση από το πρωί της Δευτέρας στις Σέρρες

Νέα πυκνή χιονόπτωση από το πρωί της Δευτέρας στις Σέρρες

Μετά το «διάλειμμα» με το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο (το οποίο ευνόησε στη απομάκρυνση του κυρίως όγκου χιονιού της προηγούμενης εβδομάδας), νέα χιονόπτωση άρχισε από το πρωί της Δευτέρας (16/1) στις Σέρρες.

Ανοιχτά τα σχολεία

Το χιόνι στη πόλη πέφτει πυκνό, με τα σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια και η πλειονότητα των Δημοτικών και νηπιαγωγείων) να είναι ανοιχτά.

Η κίνηση στους δρόμους της πόλης διεξάγεται προς το παρόν κανονικά και χωρίς προβλήματα, αν και όπως φαίνεται το χιόνι «πιάνει» αμέσως στους δρόμους και ήδη στους παράδρομους και τους δρόμους των συνοικιών, όπου η κίνηση των οχημάτων είναι περιορισμένη, το έχει… (ξανα)«στρώσει».

Η κακοκαιρία στις Σέρρες με τις χιονοπτώσεις θα συνεχιστεί μέχρι και τη Πέμπτη, όπου από το απόγευμα τα φαινόμενα προβλέπεται πως θα υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ.

Από τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Για το αν τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από τους Δήμους των Σερρών, αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.