Νέα υπόσχεση για λειτουργία του παλιού Νοσοκομείου Σερρών ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

παλιό νοσοκομείο ΣερρώνΝέα υπόσχεση ότι θα λειτουργήσει ξανά, μετά από δέκα χρόνια πλήρους αδράνειας, το παλιό νοσοκομείο των Σερρών, έλαβαν οι Σερραίοι, από το υπουργείο Υγείας, δια στόματος του υποδιοικητή της 4ης Υγειονομική Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παύλου Παπαδόπουλου (σ.σ. που μάλλον θα μείνουν υποσχέσεις και θα εκτεθεί ένα ακόμη στέλεχος, όπως συνέβη στο παρελθόν τα τελευταία χρόνια με ουκ ολίγους υπουργούς υγείας)  
Ο κ. Παπαδόπουλος επισκεπτόμενος νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (3/7) εγκαταστάσεις της Πρωτοβάθμιας Υγείας, καθώς και τις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Σερρών, επεσήμανε ότι «από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, που η υγειονομική περιφέρεια θα αναλάβει όλο το δίκτυο της πρωτοβάθμιας υγείας, μαζί με τα Κέντρα Υγείας, θα λειτουργήσει ως ένα δίκτυο οργανωμένο και σύγχρονο».
«Στόχος του υπουργείου είναι η επαναλειτουργία του παλιού νοσοκομείου Σερρών με τη μορφή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου όπου θα εκτελούνται οι μικροβιολογικές εργαστηριακές και ακτινοδιαγωστικες εξετάσεις και θα εξυπηρετούνται ιατρικά περιστατικά που δεν χρήζουν περίθαλψης.
Έτσι θα εξυπηρετείται καλύτερα ο ασθενής και παράλληλα θα αποσυμφορηθεί το υπάρχον Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, από απλές λειτουργίες εξετάσεων» επεσήμανε ο υποδιοικητής της 4ης Υγειονομική Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναμένεται δε να μεταφερθεί η ψυχιατρική κλινική από το παλιό, στο νέο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών μετά από το χρόνιο αίτημα των εκάστοτε διοικητών του νοσοκομείου Σερρών.
«Ο κεντρικός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας είναι να μπορέσουμε με λιγότερο κόστος, εκμεταλλευόμενοι τα υπάρχοντα κτίρια του Υπουργείου, να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε περισσότερο κόσμο με πιο εύρυθμο τρόπο» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ανακοίνωσε δε και την άμεση πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.