«ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»: Τέσσερεις προτάσεις από τις Σέρρες ανάμεσα στις 43 που χρηματοδοτούνται από το ΥΜΑΘ

«ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»: Τέσσερεις προτάσεις από τις Σέρρες ανάμεσα στις 43 που χρηματοδοτούνται από το ΥΜΑΘ

Οι 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του έργου «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (4/2) σε ειδική εκδήλωση στην αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι.

Τέσσερεις προτάσεις από τις Σέρρες

Μεταξύ των προτάσεων που χρηματοδοτούνται (περίπου με 5.000€) και τέσσερεις από τις Σέρρες η πρώτη από τον ΣΟΦΨΥ (Σύλλογο Οικογενειών/Φροντ. & Φίλων για Ψυχική Υγεία Νόσο Alzheimer και Συγγενείς διαταραχές), η δεύτερη από το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών ΚΕΘΙΣ, η τρίτη από την UNESCO και η τέταρτη από τους “Γιορτή Τέχνης Φίλων της ΕΡΤ Σερρών”

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΜΑΘ με την αρωγή της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς και αφορά στους τομείς της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες νεανικής δικτύωσης.

Κατερίνα Νοτοπούλου: «έχουμε ιδέες οι νέοι άνθρωποι, έχουμε όρεξη για να τις πραγματοποιήσουμε»

«Eίναι ένα πρόγραμμα για το οποίο είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι ,πριν από περίπου 2 μήνες ήταν, όταν είχε έρθει ο Υπουργός Εσωτερικών ο Αλέξης Χαρίτσης και ανακοινώσαμε εδώ ακριβώς στην Α’ προβλήτα την έναρξη αυτού του προγράμματος.

Υπήρξε μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση που βγήκε από το ΥΜΑΘ για χρηματοδότηση, από πολλές οργανώσεις νεολαίας στη Μακεδονία και στη Θράκη και αυτό δείχνει ότι έχουμε ιδέες οι νέοι άνθρωποι, έχουμε όρεξη για να τις πραγματοποιήσουμε και χρειαζόμαστε τα μέσα και τους τρόπους για να τις κάνουμε πράξη»

είπε η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου τονίζοντας ότι η πολιτική για τη νέα γενιά είναι πρωταρχικός στόχος που πρέπει να διαπερνά την κυβερνητική και την αυτοδιοικητική πολιτική.

Η Υφυπουργός ευχαρίστησε τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς καθώς και τους υπαλλήλους του ΥΜΑΘ για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Αναλυτικά οι προτάσεις που χρηματοδοτούνται είναι