«Το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Σερρών»

«Το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Σερρών»

μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου ΣερρώνDSC00994Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Σερρών», που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών», την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ).

      Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Δημήτριος Μερετούδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν συνοπτικά στο αντικείμενο, στους στόχους, στην σκοπιμότητα και στα αναμενόμενα οφέλη του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη». Ακολούθησαν ομιλίες/εισηγήσεις από στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.» του έργου καθώς και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γραμμή Ζωής».

   

  Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας που εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος απομακρυσμένης φροντίδας και παρακολούθησης ατόμων/ευπαθών ομάδων (ασθενών, ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων, ΑΜΕΑ) που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο.

Η κα. Δήμητρα Μυλωνά, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, αναφέρθηκε διεξοδικά στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών ενώ η κα. Παρασκευή Ιωαννίδου, Διευθύντρια Κ.Ε.ΔΗ.Σ αναφέρθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών.

Ο κ. Γεώργιος Γιαννάκης, Διευθυντής ΚΕΠ αλλά και υπεύθυνος του συγκεκριμένου έργου, παρουσίασε αναλυτικά το έργο, τονίζοντας ότι, με την ανάπτυξη των νέων συστημάτων που εφαρμόζονται και την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, εκσυγχρονίζονται οι υφιστάμενες δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και ειδικά του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Επιπλέον, αναφέρθηκε στους εμπλεκόμενους στην  υλοποίηση του έργου από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, όπως τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας καθώς και το Τμήμα Μηχανογράφησης, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ο κ. Λιβέριος Σταυρόπουλος και η κα Εύα Καρατζιώληεκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.» του έργου παρουσίασαν διεξοδικά τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αναπτύσσονται, όπως υπηρεσίες απομακρυσμένης φροντίδας (τηλεφροντίδα), υπηρεσίες εξυπηρέτησης άμεσης κλήσης για βοήθεια (τηλεβοήθεια-τηλευποστήριξη), υπηρεσίες υποστήριξης και οργάνωσης με χρήση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών της επιχειρησιακής λειτουργίας και των υφιστάμενων υπηρεσιών του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής Υγείας.

Τέλος, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Γεράσιμου Κουρούκλη, Προέδρου της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», ο οποίος έκανε αναφορά στις υπηρεσίες της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης καθώς και στην 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση που προσφέρεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προς όφελος των εξυπηρετούμενων δημοτών.