Νέο βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για την ταινία «Γενέθλια Χωρίς» (video)

Νέο βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για την ταινία «Γενέθλια Χωρίς» (video)

Το Β’ Βραβείο animation για την ταινία «Γενέθλια Χωρίς», απέσπασε το πολυβραβευμένο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, στα πλαίσια του 9ου Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;»

Φέτος το 13ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, με τους δραστήριους δασκάλους του στο κινηματογραφικό εργαστήρι, πρωτοτύπησε παρουσιάζοντας μια ταινία χειροποίητου animation με τον τίτλο «Γενέθλια Χωρίς», στην οποία  “Ένα μικρό κορίτσι μονολογεί την ημέρα των γενεθλίων του. Μια ταινία με αφορμή τη γονική διάζευξη”.

  • Σκηνοθεσία: Ερατώ Τζαβάρα (GNOUS)
  • Σύλληψη/Ιδέα (υπεύθυνος εκπαιδευτικός): Ανδρέας Λατίνης
  • Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας (GNOUS)
  • Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στο “Γράμμα Παιδιού Δυο Ετών” του Παναγιώτη Γκούβερη.

Από εμάς, ένα ακόμη, μεγάλο μπράβο στους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου που μας κάνουν περήφανους με τις πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες τους, που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας

Απολαύστε την:

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου.

Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έγιναν γνωστά την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Ενώ η επίσημη βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.