ΝεοΔημοκρατική κόντρα Μπαζδάνη – Μωϋσιάδη για το νέο ΕΣΠΑ και για έργα στη Π.Ε. Σερρών

Κόντρα (στους κόλπους της ΝΔ) ξέσπασε μεταξύ του Περιφερειακού Συμβούλου (και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Σερρών με το συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη) Αθανάσιου Μπαζδάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη, με αφορμή ανακοίνωση του πρώτου για απένταξη έργων από τη Π.Ε. Σερρών και άμεση ανταπάντηση του δεύτερου, ότι ο κ. Μπαζδάνης είναι Εντελώς ανενημέρωτος .

Κόντρα “χρησμένου” με “αντάρτη”

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπαζδάνης ήταν ο «χρησμένος» υποψήφιος από τη ΝΔ με τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη στις Περιφερειακές εκλογές πριν δύο χρόνια και ηττήθηκε από τον «Αντάρτη» Γιάννη Μωϋσιάδη, ο οποίος υπο τη σημαία του «ανεξάρτητου» (τότε) Απόστολου Τζιτζικώστα εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Από τότε όμως «κύλισε πολύ νερό στο μύλο» της πολιτικής, καθώς ο «ανεξάρτητος» Απόστολος Τζιτζικώστας, επανέκαμψε στη ΝΔ, θέτοντας μάλιστα και υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ, από την άλλη ο Γιάννης Ιωαννίδης «εξαφανίστηκε» πολιτικά, αφήνοντας πολιτικά «ορφανά» τους Περιφερειακούς Συμβούλους του, οι οποίοι έμειναν με τη σημαία της ΝΔ στο χέρι και βλέπουν τους άλλοτε «αντάρτες» να επανακάμπτουν στο κόμμα.

Αναλυτικά:

Αθανάσιος Μπαζδάνης: Στο 31% του ΕΣΠΑ ούτε ένα έργο στη Π.Ε. Σερρών – Νέα απένταξη εργων

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μπαζδάνης Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών με το συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη επιτίθεται με ανακοίνωσή του στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλοντας ότι:

Mετά το φιάσκο του ΕΣΠΑ όπου στο 31% δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο από την ΠΕ Σερρών και την αφήνει στο  περιθώριο,  τώρα έχουμε την απένταξη τεσσάρων (4) έργων  από το Πρόγραμμα Επενδύσεων 2016 που χρηματοδοτούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) και από Ιδίους Πόρους.

Τα έργα που απεντάσσονται ύψους 530.000 ευρώ είναι:

  •  Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0031 ΔΠ14 <<Ολοκλήρωση μελετών επαρχιακής οδού  Λευκοτόπου –Ευκαρπίας Ν. Σερρών >>  Προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

  •  Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ14 << Συμπλήρωση –Ολοκλήρωση μελετών  του 5ου Αρδευτικού δικτύου Ν. Σερρών >>  Προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

  •  Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0021 ΔΠ15 << Μ.Π.Ε 5ου Αρδευτικού δικτύου Σερρών >> Προϋπολογισμού  000 ευρώ

  •  Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ16 << Μελέτη διάνοιξης εκβολών Στρυμόνα >> Προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

  

 

Γιάννης Μωυσιάδης: Εντελώς ανενημέρωτος ο Μπαζδάνης

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη στις ανακοινώσεις του Αθ.Μπασδάνη

 «Με μεγάλη μου έκπληξη διαβάζω στον τοπικό τύπο τις δήθεν καταγγελίες του Περιφερειακού Συμβούλου Αθανάσιου Μπασδάνη σχετικά με τέσσερα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τα οποία όπως ισχυρίζεται απεντάσσονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016.

Η έκπληξη μου οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Μπασδάνης εμφανίζεται εντελώς ανενημέρωτος, γεγονός που προκαλεί πραγματικά εντύπωση για έναν Περιφερειακό Σύμβουλο. Προς άρση λοιπόν κάθε παραπληροφόρησης των Σερραίων πολιτών την οποία κάποιοι επιχειρούν ασκώντας δήθεν αντιπολίτευση με διάτρητα επιχειρήματα,  θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής :

1)Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0031 ΔΠ14 «Ολοκλήρωση μελετών επαρχιακής οδού Λευκοτόπου-Ευκαρπίας Ν.Σερρών» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ,  ήταν ένα έργο που φυσικά μας ενδιέφερε και εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει γι’ αυτό και το εντάξαμε στον προγραμματισμό, πριν ακόμη όμως οριστικοποιηθεί η οικονομική προοπτική που υπάρχει μέσω του ΕΣΠΑ. Στην πορεία διαπιστώθηκε πως τέτοια έργα δεν αποτελούν προτεραιότητα για το πρόγραμμα, καθώς δίνεται βαρύτητα στους κάθετους άξονες και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις. Λειτουργώντας λοιπόν με ρεαλισμό και υπευθυνότητα κρίναμε πως δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ολοκλήρωσης μελετών για ένα έργο που σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί.

2)Ο κ. Μπασδάνης αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του πως απεντάσσονται στη δράση 2.1.3.5. το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ14 «Συμπλήρωση – Ολοκλήρωση μελετών του 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών προϋπολογισμού 100.000 ευρώ καθώς και το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0021 ΔΠ 15 «Μ.Π.Ε. 5ου Αρδευτικού Δικτύου Σερρών, προυπολογισμού 30.000 ευρώ. Κι εδώ όμως ο Περιφερειακός Σύμβουλος εκτίθεται ανεπανόρθωτα καθώς από τη βιασύνη του προφανώς να ασκήσει κριτική δεν … άκουσε ενώ ήταν παρών στις σχετικές ανακοινώσεις,  πως τα δύο παραπάνω έργα δεν απεντάσσονται αλλά συγχωνεύονται σε ένα. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0031 ΔΠ16 «Μελέτη 5ου αρδ. Δικτύου Ν.Σερρών και Μ.Π.Ε.» το οποίο μάλιστα είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ  , ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των δύο προηγούμενων έργων. 

3) Όσον αφορά δε στο έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ16 «Μελέτη διάνοιξης εκβολών Στρυμόνα» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ , πρόκειται για ένα έργο που αφορά στη διάνοιξη για το λιμάνι της Αμφίπολης για το οποίο η αρμοδιότητα βρίσκεται στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αμφίπολης.  Να τονιστεί δε πως το έργο είχε ενταχθεί στη λογική να εξυπηρετηθεί η περιοχή  με την προοπτική βεβαίως να υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσει. Από τη στιγμή όμως που τα περιθώρια είναι πολύ στενά, δίνεται προτεραιότητα σε επείγοντα αντικείμενα εργασιών .

Τέλος όσον αφορά στους ισχυρισμούς του κ. Μπασδάνη για  «φιάσκο του ΕΣΠΑ όπου στο 31% δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο από την Π.Ε. Σερρών» θα ήθελα να τον ενημερώσω πως και σε αυτή την περίπτωση πιάνεται αδιάβαστος καθώς το 31% που αναφέρει δεν αφορά καινούρια έργα αλλά έργα που ΔΕΝ ολοκληρώθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα(τα λεγόμενα έργα-γέφυρες). Το γεγονός λοιπόν πως στα ανολοκλήρωτα έργα ΔΕΝ υπάρχουν έργα της Π.Ε. Σερρών όχι μόνο δεν καταδεικνύει «φιάσκο» αλλά αντίθετα αποδεικνύει περίτρανα πως ως Π.Ε. Σερρών είχαμε και την ικανότητα και την ετοιμότητα και ολοκληρώσαμε στο 100% το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 , ώστε να μην έχουμε ανάγκη για έργα-γέφυρες στο νέο πρόγραμμα.

Η διοίκηση της Π.Κ.Μ. έχει αποδείξει πως δεν φοβάται την κριτική. Αντιθέτως την επιζητά αλλά όταν αυτή έχει βάση και δε γίνεται απλώς στη λογική μιας στείρας αντιπολίτευσης . Καλό θα είναι λοιπόν όσοι εκπροσωπούν μια μερίδα Σερραίων πολιτών όπως εν προκειμένω ο κ. Μπασδάνης να είναι άρτια ενημερωμένοι για αυτά τα οποία δηλώνουν , έτσι ώστε αφενός να προστατεύουν το θεσμικό τους ρόλο και αφετέρου να μην παραπληροφορούν τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν.

Εξάλλου η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για όλους προς πλήρη ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο κ. Μπασδάνης θα θελήσει να προβεί σε ανακοινώσεις, ας μπει στον κόπο να την χτυπήσει».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών

         Γιάννης Μωυσιάδης