Νέος Δήμαρχος Σερρών ο Αλέξανδρος Χρυσάφης – Νικητής των εκλογών ο Πολιτικός Πολιτισμός! (283 φώτος)

Νέος Δήμαρχος Σερρών ο Αλέξανδρος Χρυσάφης – Νικητής των εκλογών ο Πολιτικός Πολιτισμός! (283 φώτος)

Ο πολιτικός πολιτισμός και η συνεργασία ήταν το κυρίαρχο μήνυμα που επικράτησε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019, του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Σερρών που ανέδειξαν νέο Δήμαρχο Σερρών τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Σκηνές πρωτόγνωρες για τις Σέρρες με τον συνεκδικητή του Δημαρχιακού θώκου των Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη να σπεύδει, όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της κάλπης, με τους εκλεγμένους Δημοτικούς του συμβούλους και τα στελέχη του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ., στο εκλογικό κέντρο του πολιτικού του αντιπάλου και νέου Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη για να τον συγχαρεί και ταυτόχρονα να του εκφράσει την πρόθεσή του για συνεργασία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την ευημερία του Δήμου.

Αμέσως μετά και ο τρίτος στην εκλογική σειρά υποψήφιος Θεόδωρος Αραμπατζής, μαζί με τους συμβούλους του, έσπευσε και αυτός στο εκλογικό κέντρο του νικητή των Δημοτικών εκλογών για να τον συγχαρεί και να εκφράσει και αυτός την πρόθεσή του για συνεργασία.


εκλογικό κέντρο Χρυσάφη

Οι εκλογές του β’ γύρου

Η εκλογική διαδικασία του β’ γύρου των εκλογών κύλισε ομαλά με τις κάλπες να κλείνουν στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής 2/6 και τα αποτελέσματα να αρχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα, λίγο μετά τις 7.30μμ, ενώ γύρω στις 8.15μμ είχε φανεί ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 9.48μμ όταν καταμετρήθηκε και το τελευταίο εκλογικό τμήμα από τα 155 του Δήμου Σερρών.

Η κάλπη ανέδειξε νικητή τον Αλέξανδρο Χρυσάφη με ποσοστό 58,11% (17.992 ψήφους) έναντι 41,89% (12.968 ψήφους) του αντιπάλου του Στέφανου Φωτιάδη.

Η αποχή ήταν αυτή που κυριάρχησε αφού άγγιξε το 57,31% (α΄γύρο η αποχή ήταν 45,03%).

Οι πανηγυρισμοί και οι πρώτες δηλώσεις

Γύρω στις 8.00μμ όταν είχε διαφανεί ποιος θα ήταν ο νέος Δήμαρχος, άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στο εκλογικό κέντρο της “Συμμαχίας Σερραίων” στην Πλατεία Ελευθερίας και άρχισαν να πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα, αντίθετα κατήφεια επικρατούσε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ.  στην οδό Π.Τσαλδάρη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Στέφανος Φωτιάδης έκανε γνωστή αμέσως την πρόθεσή του να πάει και να συγχαρεί τον αντίπαλό του, στο εκλογικό κέντρο, μετά τις πρώτες του δηλώσεις.

Ο νέος Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατέφθασε γύρω στις 9.15μμ, συνοδευόμενος με την οικογένειά του, πεζός στο εκλογικό του κέντρο, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα που συνοδευόταν από βεγγαλικά και επευφημίες. Η πρώτη του κίνηση ήταν να ασπαστεί τους γονείς του, μέσα σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, που τον περίμεναν και στη συνέχεια προέβη στις πρώτες του δηλώσεις στα ΜΜΕ

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας απηύθυνε στις πρώτες δηλώσεις ο νέος δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης.  «Σήμερα ο Δήμος Σερρών συμμαχεί. Σήμερα όλοι συμμαχούμε», ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων».

«Δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι. Νικητές είναι η συμμαχία, η συμπόρευση και η συνέργεια για τις απαντήσεις στα προβλήματα, για ένα δήμο πρωτοπόρο όπως τον οραματιζόμαστε».

Ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συνδυασμού του αλλά και όλους τους συνυποψηφίους του ονομαστικά τον καθένα (Φωτιάδη, Αραμπατζή, Παπαφωτίου, Γεωργούλα, Φαρμάκη) για τον πολιτικό πολιτισμό που έδειξαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο νέος δήμαρχος Σερραίων υπογράμμισε πως αποτελεί μεγάλη ευθύνη να καταδειχθεί πως  ασκείται μια πολιτική που ενώνει και αθροίζει δυνάμεις, που δε διαιρεί αλλά κοιτάει  στο μέλλον.

Ενώ στη  Η Ιθάκη μας, είπε,  είναι οι απαντήσεις στα προβλήματα  και στα θέματα του Σερραίου δημότη.

Θα πανηγυρίσουμε, κατέληξε, όταν θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει κι όλα αυτά που οραματισθήκαμε.

Συγχαρητήρια από τους αντιπάλους

Στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος Σερρών δέχθηκε ασπασμούς και εναγκαλισμούς τόσο από τα μέλη του συνδυασμού του, όσο και από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά τον νέο τους Δήμαρχο.

Περίπου στις 9.30μμ ο Αλέξανδρος Χρυσάφης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αντίπαλό του Στέφανο Φωτιάδη, ο οποίος αφού του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του εξέφρασε και την πρόθεσή του να έρθει να τον συγχαρεί από κοντά. Μετά από 10 λεπτά κι εν μέσω της καταιγίδας που στο μεταξύ είχε ξεσπάσει ο κ. Φωτιάδης συνοδευόμενος από τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού του έφτασε στο εκλογικό κέντρο όπου συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο για την επιτυχία του και του εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στη συνεργασία για το καλό του Δήμου και των Δημοτών. Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης επαίνεσε τον αντίπαλό του για τις δηλώσεις συνεργασίας και υποσχέθηκε με τη σειρά του να συμβάλλει ώστε αυτή η συνεργασία να γίνει πράξη μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Φωτιάδης και οι συνεργάτες του αποχώρησαν αφού οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν χειραψίες.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Θεόδωρου Αραμπατζή (ο οποίος αναδείχθηκε τρίτος στον α’ γυρο), μαζί με τους συμβούλους του, να φτάσει στο εκλογικό κέντρο για να συγχαρεί το νέο Δήμαρχο. Και αυτός με τη σειρά του εξέφρασε την πρόθεσή του για συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που επίσης επαινέθηκε από τον νέο Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας ήταν ο επόμενος που έσπευσε να συγχαρεί τον νέο Δήμαρχο Σερρών (ο κ. Χρυσάφης είχε διατελέσει Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών) ο οποίος τόνισε ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας του ΕΒΕΣ με τον Δήμο Σερρών με στόχο να βγουν από το τέλμα οι επιχειρήσεις των Σερρών και να οδηγηθούν στην ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ο οποίος πρώτευσε σε σταυρούς στην Π.Ε. Σερρών στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής 26/5 και προαλείφεται για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών) έσπευσε και αυτός με τη σειρά του να συγχαρεί το νέο Δήμαρχο.

Το παρόν έδωσε και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ (ο πρώτος που έχει πάρει το χρίσμα του υποψηφίου εδώ και πολλούς μήνες) Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος συνεγχάρη τον Αλέξανδρο Χρυσάφη για την επιτυχία του.

Ευχές της Αριάδνης Παπαφωτίου στον νέο Δήμαρχο Σερρών και στους εκλεγμένους στο νέο Δ.Σ.

Με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της Β’ Κυριακής, η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων κ. Αριάδνη Παπαφωτίου σε γραπτή της δήλωση ανέφερε:

“–Το τέλος της εκλογικής διαδικασίας σηματοδοτεί την αρχή μιάς νέας τετραετίας για τον Δήμο Σερρών. Εύχομαι ολόψυχα να είναι γόνιμη και δημιουργική.
–Συγχαρητήρια στον νέο Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη για την εκλογική του νίκη.
–Μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθούμε όλοι μας να αποδείξουμε εμπράκτως οτι προτάσσουμε το καλό του Δήμου μας, λειτουργώντας στο πνεύμα του “Κλεισθένη”.
-Ως επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων, εύχομαι στον νέο Δήμαρχο, στους επικεφαλής των υπολοίπων συνδυασμών κ.κ. Στέφανο Φωτιάδη, Θεόδωρο Αραμπατζή, Αντώνη Γεωργούλα και Παύλο Φαρμάκη, καθώς και στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, ΚΑΛΗ μας ΘΗΤΕΙΑ!”

Φωτορεπορτάζ από το βράδυ των εκλογών του β’ γυρου

Πότε αναλμβάνει η νέα Δημοτική αρχή

Να θυμίσουμε ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών και ο νέος Δήμαρχος ορκίζονται στις 31 Αυγούστου 2019 και αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 1 Σεπτεμβρίου 2019 έως στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Χρυσάφης Αλέξανδρος (επικεφαλής)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΛΕΥΚΩΝΑ

 1. Γάτσιος Ιωάννης 1.057

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ

 1. Ιωάννης Τουρτούρας 913

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΣΕΡΡΩΝ

 1. Κατιρτζόγλου Βασίλειος 1.372
 2. Δινάκης Κωνσταντίνος 1.131
 3. Νυχτοπάτης Γεώργιος 1.109
 4. Μισιρλής Σπυρίδων 1.101
 5. Πάνου Σωτηρία 1.017
 6. Ματθαίου Γεώργιος 913
 7. Καδής Γεώργιος 911
 8. Δεσποτίδης Ιωάννης 882
 9. Παλάζη Τσοχατζίδη (Χρυσάνθη) Χρύσα 838
 10. Ρίζος Σάββας 836
 11. Χατζηδημητρίου Ιωάννης (Ζορμπάς) 836
 12. Ταΐρης Γεώργιος 800
 13. Σιαμάγκας Δημήτριος 780
 14. Χαλκιόπουλος Αλέξανδρος 757

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

 1. Καρακολίδης Παναγιώτης (Καλιγούλας) 1103
 2. Μερετούδης Δημήτριος 853

 ———————-

ΣΕΡΡΑΣ – Στ. Φωτιάδης

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΒΡΟΝΤΟΥΣ

 1. Μιχτσόγλου Δημήτριος 549

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΟΡΕΙΝΗΣ

 1. Μπουρβάνης Ζαχαρίας 416

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΛΕΥΚΩΝΑ

 1. Φωτιάδης Γεώργιος 932

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ

 1. Καρασουλτάνη Σιάκκα-Χρυσούλα 663

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΣΕΡΡΩΝ

 1. Στέφανος Φωτιάδης (επικεφαλής)
 2. Γάτσιος Αθανάσιος 1.235
 3. Δρίγκα Χρυσούλα  1.142
 4. Μητλιάγκα Βαρβάρα 1.030
 5. Ιλανίδου-Βίλλιου Δέσποινα 953
 6. Χρυσανθίδης Βασίλειος 936
 7. Τερζής Βασίλειος 889
 8. Καρυπίδης Παύλος 887
 9. Καλώτα Παναγιώτα 786

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

 1. Ηλιοπούλου Σταλακτή 1.234

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΣΕΡΡΩΝ

 1. Θεόδωρο Αραμπατζής (επικεφαλής)
 2. Χράπας Παντελής 658
 3. Γκότσης Ηλίας 629
 4. Δούκας Γεώργιος 528
 5. Παπαβασιλείου Βασίλειος 461

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΑΡ. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

 1. Παπαφωτίου Αριάδνη (επικεφαλής)
 2. Χαραλαμπίδου Παρθένα (Θένια) 165

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ

 1. Γεωργούλας Αντώνιος (επικεφαλής)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

 1. Παύλος Φαρμάκης (επικεφαλής)