Το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών

Το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών

Από το Γραφείο Τύπου του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Σερρών

εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στους επτά Δήμους του νομού μας, 1000 περίπου  τον αριθμό, δεν είχαν τον τελευταίο καιρό Σωματείο. Οι προσπάθειες μας για την επαναλειτουργία  του παλιού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Σερρών  το προηγούμενο διάστημα  δεν ευοδώθηκαν. Συνάντησαν την αντίδραση μιας μερίδας «συνδικαλιστών» που επιθυμούσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ  Νομού  Σερρών να μετατραπεί σε Σύλλογο εργαζομένων  του  Δήμου Σερρών αποκλείοντας  ουσιαστικά τους συναδέλφους των υπόλοιπων έξη Δήμων του Νομού.

Θεωρώντας   αδιανόητο, ιδιαίτερα τούτες τις στιγμές που η εργασία και τα  εργασιακά δικαιώματα βάλλονται, την ώρα που κατακτήσεις χρόνων  αποδομούνται και η αυθαιρεσία ελλείψει Σωματείου εντείνεται, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι  στον νομό μας, να μην έχουν Σωματείο.

Με την υπ’αριθ’ 416/21-7-2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών συστάθηκε το  νέο Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Σερρών.

Η προσωρινή σύνθεση  του Δ.Σ είναι:

  • Πρόεδρος: Κατιρτζόγλου Λευτέρης

  • Αντιπρόεδρος: Χατζόπουλος Γιάννης

  • Γενικός Γραμματέας: Παπαποστόλου Δημήτρης

  • Ταμίας: Δημητριάδης Σάββας.

  • Μέλος: Αναγνωστίδου Κατερίνα

Βασικοί στόχοι της προσωρινής διοίκησης είναι η προετοιμασία για εκλογές για την ανάδειξη αιρετού Δ.Σ με την   μαζική  συμμετοχή των  μελών και η εκπροσώπηση  αν είναι δυνατόν στο Δ.Σ  και των επτά Δήμων.

Για τον σκοπό αυτό δρομολογούνται το επόμενο διάστημα  επισκέψεις και συνελεύσεις σε όλους τους  Δήμους του νομού μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν το Σωματείο.

Κανείς  δεν μπορεί να παλεύει μόνος του την αυθαιρεσία, την αναξιοκρατία.  Ο συνδικαλισμός της ανιδιοτέλειας, πέρα από συναλλαγές  με εξουσίες,  ο ταξικός συνδικαλισμός  που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, πρέπει να είναι η απάντηση μας στην εντεινόμενη απαξίωση του συνδικαλισμού.