Η ΝΕΣΠΑΑ στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών – Προτάσεις για τα προβλήματα των Αστυνομικών

Η ΝΕΣΠΑΑ στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών – Προτάσεις για τα προβλήματα των Αστυνομικών

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, μέλη της ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΝΕΣΠΑΑ), που συμμετέχουν στα Δ.Σ. ΠΟΑΞΙΑ και ΕΑΚΜ , ως μέλη και αντιπρόσωποι, επισκέφτηκαν την Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και συνομίλησαν με αξιωματικούς και άλλους συναδέλφους των συστεγαζόμενων σε αυτήν Υπηρεσιών.

Κοινά προβλήματα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕΣΠΑΑ επισημαίνει τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι Διευθύνσεις Αστυνομίας  όπως  η έλλειψη οχημάτων, η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών – ιδίως με χρήση διμοιριών – με αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν σε πιεστικά περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο σχεδιασμός μέτρων για θέματα επικαιρότητας η διαχείριση του προσφυγικού, με αποσπάσεις ακόμη και δυνάμεων ΟΠΚΕ σε νησιά,

Επίσης επισημαίνουν και επίκαιρες καταστάσεις στα οποία η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα- όπως συμβαίνει επί παραδείγματι σε αίθουσες πλειστηριασμών, ενώ το αστυνομικό προσωπικό, οι Διοικητές και οι αξιωματικοί όλων των Υπηρεσιών, μάχονται καθημερινά να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προσπαθώντας να διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα με τα πενιχρά μέσα που τους δίνονται.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕΣΠΑΑ τονίζει ότι:

 «ο συνδικαλισμός θα πρέπει πάντα να είναι δίπλα τους στηρίζοντας και έμπρακτα την καθημερινή τους πάλη. Αξίζει σίγουρα, να σημειωθεί πως το σύνολο των συναδέλφων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, εκφράστηκε θετικά για την στήριξη στις προσπάθειες τους, τόσο από πλευράς της ηγεσίας της Διεύθυνσης, όσο και από τις προϊστάμενες υπηρεσίες».

Συνοψίζοντας η ΝΕΣΠΑΑ προτείνει:

  • – η απόσπαση δυνάμεων ΟΠΚΕ σε νησιά θα πρέπει να γίνεται με φειδώ, στο μέτρο που αυτή δικαιολογείται
  • – οι διμοιρίες των Διευθύνσεων και τα Τμήματα θα πρέπει να ενισχυθούν με υλικά, καταλληλότερα μεταφορικά μέσα και προσωπικό
  • Τέλος θέλουμε να επαναλάβουμε την πρότασή μας προς το προεδρείο της ΕΑΚΜ ούτως ώστε Διοικητικά Συμβούλια να πραγματοποιούνται σε Διευθύνσεις και άλλων νομών πέραν της Θεσσαλονίκης, δίνοντας αξία και βήμα στις φωνές που θέλουν να ακουστούν και εκεί .