Νέα μορφή για την οδό Δορυλαίου

Νέα μορφή για την οδό Δορυλαίου

Νέα μορφή για την οδό Δορυλαίου της πόλης, καθώς η κυκλοφορία σταματά και δίνεται προς χρήση στους πολίτες και ιδίως στους νέους.

O Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Παύλο Μυστακίδη συναντήθηκε  στην οδό Δορυλαίου με νέους της πόλης  το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και τους ανακοίνωσε ότι στη συγκεκριμένη οδό θα δημιουργηθεί χώρος για να διασκεδάζουν οι νέοι που αγαπούν και ασχολούνται με το δημοφιλές skateboard.

Η οδός Δορυλαίου σύμφωνα με την απόφαση 614/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών ενσωματώνεται με το χαρακτηρισμένο ως κεντρικό Πάρκο της πόλης.

Έτσι, ο εκεί διαμορφωμένος χώρος πρασίνου του θερινού θεάτρου, του αναψυκτηρίου και των συντριβανιών που λειτουργούν από το καλοκαίρι επεκτείνεται.  

Να σημειωθεί ότι η οδός Δορυλαίου από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, όποτε κι έκλεισε, αναμένεται να αποτελέσει καταφύγιο των νέων παιδιών, ιδίως αυτών που αγαπούν κι ασχολούνται με το δημοφιλές skateboard.

O Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τους πολίτες αλλά και τους νέους που παρεβρέθηκαν εκεί είπε τα εξής:

«Κλείνει η οδός Δορυλαίου σε εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Σερρών και ενοποιούνται 20(είκοσι) στρέμματα στο κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών.
Έτσι στο κέντρο της πόλης δημιουργείται ο μεγαλύτερος ανοιχτός χώρος, ο οποίος δίδεται στους πολίτες ως χώρος πρασίνου και αναψυχής.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει στην οδό Δορυλαίου πίστα skatedoard, η οποία θα αποτελέσει καταφύγιο των νέων παιδιών.»