ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ: «Δεν υπάρχει ούτε στρώμα για να κοιμηθούν»

φυλακές Νιγρίτας-εξωτΔραματική ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Υπαλλήλων Γενικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, στην πληροφορία ότι θα τεθεί σε λειτουργία και τέταρτη πτέρυγα στις φυλακές Νιγρίτας. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, για την υποδοχή νέων κρατουμένων, η οποία προστίθεται στην έλλειψη προσωπικού φύλαξης. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν χαρακτηριστικά: «Οι κρατούμενοι δεν είναι πακέτα να τους στοιβάξουμε σε μια πτέρυγα.  δεν υπάρχει ούτε ένα στρώμα για να κοιμηθούν»

Αναλυτικά η ανακοίνωση-διαμαρτυρία των Υπαλλήλων αναφέρει:

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ακόμη μία πτέρυγα του καταστήματος (η τέταρτη), χωρίς ωστόσο, όπως τουλάχιστον η λογική απαιτεί, να τοποθετηθεί στο κατάστημα το ανάλογο προσωπικό, φυλακτικό και διοικητικό (αυτό που κατ’ ελάχιστον απαιτείται για τη λειτουργία των τεσσάρων πτερύγων).
Για μια κόμη φορά αναγκαζόμαστε να φωνάξουμε με αγωνία
Κύριοι οι κρατούμενοι δεν είναι πακέτα να τους στοιβάξουμε σε μια πτέρυγα. Είναι άνθρωποι, έχουν ανάγκες και ανθρώπινες έννομες, λογικές απαιτήσεις, όπως στρώμα για να κοιμηθούν (δεν υπάρχει ούτε ένα), προαυλισμό, επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών, να ασκήσουν ένδικα μέσα, να σιτιστούν, να προμηθευτούν τηλεκάρτες, τσιγάρα κ.λ.π.
Δεν ξέρουμε αν αυτά θεωρούνται « ψηλά γράμματα», αλλά σας πληροφορούμε ότι εάν δεν τα έχουν, είναι σίγουρο ότι ια αντιδράσουν.
Το σημείο επαφής με το σύστημα που τους κρατάει « μέσα» και στο οποίο θα ξεσπάσουν ήμαστε εμείς, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, στο κατάστημα της Νιγρίτας, οι περισσότεροι με απόσπαση.
Παρά  τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ΔΕΝ επαρκούμε και όμως θέλουμε το κατάστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία!!!
 ΌΧΙ όμως έτσι ανοργάνωτα, αλλά με ασφάλεια και ομαλότητα.
Την σωματική μας ακεραιότητα δεν τη διαπραγματευόμαστε και επιτέλους ας γίνει κατανοητό, κινδυνεύει εάν το κατάστημα αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κονσολίδης Χαρίλαος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ