Νίκος Κοτζιάς από τις Σέρρες: «Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» (φωτορεπορταζ)

Νίκος Κοτζιάς από τις Σέρρες: «Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» (φωτορεπορταζ)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16/9 στις Σέρρες, η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Κοτζιάς.

Το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες με επικεφαλής την Αφροδίτη Σταμπουλή, και πολλά στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Κοτζιάς ήταν χειμαρρώδης στην ομιλία του η οποία είχε ως θέμα  «Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»,

Ο υποψήφιος βουλευτής του Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τους αγώνες που έδωσε η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) για να έρθουν καλύτερες ημέρες.
” Δώσαμε αγώνα για να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ανοίξαμε την ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για νέες θέσεις εργασίας και το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων πως προέκυψε; Εμείς μειώσαμε τις δυνατότητες του κυνηγιού της εργασίας. Ο άνθρωπος που παρέδωσε τις λίστες Λαγκάρντ μίλησε για τις αποφάσεις που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε διαφορετική άποψη για τον τόπο και την οικονομία. Επί έξι χρόνια πέφτουν οι μισθοί και ανταγωνιστικοί δεν γίναμε “, δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε πως ο τόπος έχει ανάγκη μια διαφορετική ανταγωνιστικότητα.
”Δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς τον άνθρωπο . Χιλιάδες νέοι και πολλοί επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί”, τόνισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε πρόσθεσε πως τομέας παραγωγικότητας μπορεί να είναι ακόμη και ο πολιτισμός

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα κόμματα της παρακμής όπως τα χαρακτήρισε που ζητούν λογαριασμό για τους επτά μήνες θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβέρνησαν αυτό τον τόπο για 479 μήνες ”Ο κ. Μεϊμαράκης μας θέλει συνενόχους στη διαφθορά “, τόνισε.

”Εχουμε δυνάμεις που στήριξαν τη διαφθορά και δυνάμεις που είναι κοντά στο λαό. Εδώ και επτά μήνες δεν τους χαριστήκαμε. Κάναμε ρήγματα στο αντίπαλο στρατόπεδο με τις κινήσεις και τον αγώνα που κάναμε. Ο Α Τσίπρας κτυπήθηκε με τοίχο και τον ράγισε . Χρειάζεται κυβέρνηση της αριστεράς που να αξιοποιήσει τα ρήγματα “, τόνισε ο κ. Κοτζιάς
Ο πρώην υπουργός εξωτερικών τόνισε πως χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να αλλάζουν πράγματα στο πολιτικό σκηνικό άλλων χωρών.
“Θέλετε να κυβερνούν υπάλληλοι της ΕΕ; Ψηφίστε ΝΔ ή άλλα κόμματα. Θέλετε να ψηφίσετε κόμμα που στηρίζει ορισμένους μόνο; Τα τελευταία χρόνια κάποιοι επιχειρηματίες όριζαν ποιοι θα μπουν στην αγορά. Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει ή αλήθεια στο φως. Δεν είναι μόνο ο διαφορετικός τρόπος διαπραγμάτευση αλλά και ότι βάλαμε ψηλά το χρέος”, τόνισε ο κ. Κοτζιάς που απάντησε στα επιχειρήματα των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τόνισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για άμεση εκμετάλλευση του Γεωθερμικού πεδίου που υπάρχει στις Σέρρες η οποία θα δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

Ενώ έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας τη γνώμη ότι: «Πιστεύω πως ο λαός θα δώσει δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης υποψήφιοι βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες συγχάρηκαν το πρ. υπουργό για την ομιλία του.

Το παρών στη εκδήλωση έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης) Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης είχε συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, και φωτογραφήθηκε μαζί του.