ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ προς ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μη αντιδράτε σπασμωδικά»

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ - ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ προς ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μη αντιδράτε σπασμωδικά»

Για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά η αντίδραση της ΝΔ στο ζήτημα των δημοσκοπήσεων χαρακτηρίζεται από σπασμωδικές αντιδράσεις καθώς για τον ίδιο πάντα, αδυνατεί να

Του Στέλιου Ρακιτζή

διαμορφώσει, ή επι το ορθότερο, να παράγει πολιτική προσαρμοσμένη στα νέα πολιτικά δεδομένα

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ Παππά, ήταν στα πλαίσια της απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κας Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για το ζήτημα των fake news.

Με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης o Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε τους χειριστές – συντάκτες των social media σε αυτορρύθμιση, ανακοινώνοντας παράλληλα την κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από τη διασπορά μηνυμάτων μίσους στο διαδίκτυο.

Στην ερώτησή της η κ. Ασημακοπούλου έθεσε και το ζήτημα των δημοσκοπήσεων, καθώς τόνισε ότι η “Common View” δεν είναι στο Μητρώο εταιρειών δημοσκοπήσεων με τον κ. Παππά να χαρακτηρίζει σπασμωδική την αντίδραση της ΝΔ, τονίζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είχε άλλο σχεδιασμό, επειδή νόμιζε ότι το φθινόπωρο θα ήταν μπροστά 25 μονάδες».

Ο κ. Παππάς ανέφερε στην απάντησή του πως η ΝΔ

«…πρέπει να προσαρμόσει την τακτική της για το δεύτερο μισό της θητείας της κυβέρνησης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια άλλη πραγματικότητα για την οικονομία της» και πρόσθεσε «Έχει τελειώσει αυτή η περίοδος, θα πρέπει να το σκεφτείτε πιο ψύχραιμα, να κάτσετε να δείτε τι θα κάνετε τα επόμενα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, γιατί περάσαμε σε μια νέα φάση…».

Αμέσως δε είπε

«…καθώς έκλεισε το παράθυρο της ευκαιρίας, στο οποίο είχατε να φτιάξετε κλίμα ότι η δική μας κυβέρνηση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη  και πλέον είστε ενώπιον μιας σφοδρής αισιόδοξης όμως για την ελληνική οικονομία, πραγματικότητας και θα πρέπει να προσαρμόσετε και την τακτική σας. Μην αντιδράτε σπασμωδικά, αποκτήστε την αρετή της υπομονής έστω στο δεύτερο κομμάτι της τετραετίας». 

Η κ. Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση για να δημιουργήσει εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση επικρίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι την μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ωστόσο ότι η ΕΡΤ μετέδωσε τον σχολιασμό κυβερνητικών στελεχών ως όφειλε και όπως οφείλουν να κάνουν όλα τα κανάλια για όλα τα κόμματα.