ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: Με μετακινήσεις ιατρών από τα Κέντρα Υγείας η αντιμετώπιση των κενών…

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: Με μετακινήσεις ιατρών από τα Κέντρα Υγείας η αντιμετώπιση των κενών…

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών Δρ Λαμπρινή Καφταντζή με ανακοίνωσή της επισημαίνει τις ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου, ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σερρών σε Ιατρικό προσωπικό, τονίζοντας ότι μέχρι την πρόσληψη νέων ιατρών τα κενά θα καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από τα Κέντρα Υγείας. (σ.σ. και τα κέντρα Υγείας πως θα λειτουργούν;;;)

Αναλυτικά η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Σε συνέχεια του με ημερομηνία 27-08-2019 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ με θέμα: ”Στο Νοσοκομείο Σερρών υποστελέχωση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων” σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

  • Έχει δρομολογηθεί η επαναπροκήρυξη των εννέα (9) μόνιμων οργανικών θέσεων για τις Κλινικές που προκηρύχτηκαν Μάιο του 2019 και ανεστάλησαν λόγω εκλογών.
  • Έχει δρομολογηθεί η επαναπροκήρυξη των έξι (6) θέσεων για το Αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που προκηρύχτηκαν Μάρτιο 2019 και κατέστησαν άγονες.
  • Το Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ ξεκίνησε την διαδικασία πρόσληψης τεσσάρων (4) επικουρικών ιατρών.
  • Μέχρι την ολοκλήρωση των παραπάνω η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου μας εξασφαλίζεται με την συνδρομή της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης μέσω μετακινήσεων ιατρών είτε από τα Κέντρα Υγείας του Νομού Σερρών είτε από Νοσοκομεία όμορων νομών.

Κατάθεση αναφοράς από βουλευτές του ΚΚΕ

Οι βουλευτές: Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης

 Κατέθεσαν στην Βουλή ΑΝΑΦΟΡΑ το Υπόμνημα της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.) σχετικά την υποστελέχωση και τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών.