Ντόρα Μπακογιάννη: «Για να πάρει μπροστά η οικονομία, χρειαζόμαστε επενδυτικό σοκ 100 δισεκατομμυρίων την επόμενη τετραετία»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Για να πάρει μπροστά η οικονομία, χρειαζόμαστε επενδυτικό σοκ 100 δισεκατομμυρίων την επόμενη τετραετία»

Δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε από τι Σέρρες η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών

Η επίσκεψη της κυρίας Μπακογιάννη στις Σέρρες ξεκίνησε από την περιοχή του ακριτικού Δήμου Σιντικής το Σάββατο 9/4 στα πλαίσια της περιοδείας της στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει του 10ου Συνεδρίου του κόμματος της ΝΔ.

Η κυρία Μπακογιάννη επισκέφθηκε αρχικά την Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι και ακολούθως είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη στο δημαρχείο του Σιδηροκάστρου.

Ο δήμαρχος περιέγραψε στην κυρία Μπακογιάννη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος θέτοντας πρωτίστως την οικονομική αιμορραγία της περιοχής λόγω της γειτνίασης με τη γείτονα Βουλγαρία, αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας που έχει οδηγήσει πολλούς κατοίκους να μεταναστεύσουν στη Βουλγαρία.  Εθεσε επίσης το  θέμα της άσχημης εικόνας, που παρουσιάζει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ανέφερε ότι η φυγή επιχειρήσεων στη Βουλγαρία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο του γενικότερου κεντρικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα( με μείωση των φορολογικών συντελεστών) και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απορρίψει  αίτημα για δημιουργία ειδικών φορολογικών ζώνων το οποίο είχε προωθήσει η ίδια στην περιοχή της Θράκης. 

Η κυρία Μπακογιάννη στη συνέχεια το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο Ξενοδοχείο FILIPPOS XENIA στη πόλη των Σερρών, όπου στο roof garden πραγματοποίησε ομιλία παρουσία πολλών στελεχών και μελών του κόμματος της ΝΔ.

Στην ομιλία της η κυρία Μπακογιάννη είπε:

Φίλες και φίλοι,
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Σας ευχαριστώ για την υποδοχή σας.
Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι απόψε στις Σέρρες, στη Μακεδονία, πάλι μαζί με εξαιρετικούς φίλους. 
Αισθάνομαι συγκίνηση που βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της παράταξής μας. 
Του πολιτικού που σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. 
Του ηγέτη που είχε εμμονή στους μεγάλους στρατηγικούς στόχους που με συνέπεια υπηρετούσε. Του οραματιστή που έβαλε τη χώρα στην ενωμένη Ευρώπη. 
Του ανθρώπου που ευτύχησε να δει το έργο του να αναγνωρίζεται ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. 
Χαίρομαι, όταν συναντώ τους Μακεδόνες Νεοδημοκράτες, με τους οποίους έχουμε δώσει δεκάδες μάχες για τη χώρα και την παράταξη. 
Χάρη σε σας, φίλοι μου, η Νέα Δημοκρατία δυναμώνει καθημερινά. Στο δρόμο προς το συνέδριο, συσπειρώνει παλιούς φίλους και προσελκύει καινούριους. Οι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μας. 
Αυτή τη φορά είμαι βέβαιη ότι θα τους δικαιώσουμε. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, θα βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα στο οποίο τη βυθίζει η αποτυχημένη και ιδεολογικά παλαιολιθική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Θα κληθούμε να οδηγήσουμε ξανά τη χώρα στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα. 
Θα απαλλάξουμε τον τόπο από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ.
Αυτή είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδείχθηκε ακατάλληλη να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας. Είναι καλή μόνο στην προπαγάνδα και τη λάσπη. Είναι καλή στις αναγγελίες δήθεν συγκλονιστικών αποκαλύψεων. Τρανό παράδειγμα η συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, την προηγούμενη εβδομάδα. Διαφήμιζαν επί μέρες ότι θα κατονομάσουν πρόσωπα της διαπλοκής. Για ακόμη μια φορά έλεγαν λόγια του αέρα. 
Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορεί να κάνει μαθήματα ήθους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, καταργεί τις ανεξάρτητες αρχές και χτίζει συστηματικά τη νέα διαπλοκή. 
Φίλες και φίλοι,
Αναρωτιέται ο πρωθυπουργός τι σκέφτονται οι πολίτες για τα αμέτρητα προεκλογικά του ψέματα; 
Τον θυμόμαστε όλοι ανάμεσα στα τρακτέρ να τάζει τα πάντα στους αγρότες.
Τον θυμόμαστε όλοι να λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ότι θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη. Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και ότι θα μειώσει τη φορολογία.
Ψέματα. Ατελείωτα ψέματα!
Το μόνο που φρόντισε να κάνει άμεσα αυτή η κυβέρνηση ήταν να βολέψει κολλητούς και συγγενείς. Να προσβάλει κάθε άνεργο, κάθε μορφωμένο παιδί, επιλέγοντας ανθρώπους σαν τον κ. Καρανίκα. 
Τι έχει να μας πει για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις; 
Τι έχει να δηλώσει για τη φοροκαταιγίδα που έφερε και για τη νέα που θα έρθει; 
Τι έχει να πει για τους απελπισμένους επαγγελματίες, μισθωτούς και αγρότες;
Για τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε απόγνωση; 
Η δήθεν διαπραγμάτευση των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη στοίχισε στη χώρα νέα μέτρα 5,4 δισεκατομμυρίων. Προκάλεσε την απόλυτη οικονομική ασφυξία.
Φίλες και φίλοι,
Εξίσου αποκαρδιωτικές είναι οι επιδόσεις της κυβέρνησης στα θέματα κοινωνικής πολιτικής. 
Στην Υγεία, οι ελλείψεις σε υλικά αποτελούν τον κανόνα. Στο Νοσοκομείο Σερρών ψάχνουν κάθε τόσο για γάζες και επιδέσμους. Στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία ψάχνουν για σύριγγες. Στο μεταξύ, τα μισά νοσοκομεία παραμένουν ακέφαλα. Δεν είναι ικανοί ούτε να επιλέξουν διοικητές. Εκτός αυτού, η αδιαφορία τους είναι πρωτοφανής. Το Ίδρυμα Νιάρχου δώρισε 35 σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα στο ΕΣΥ και δεν λειτουργεί κανένα!
Στην Παιδεία, διαλύουν καθετί που αξίζει. Την αριστεία την έκαναν ρετσινιά. Η καριέρα θεωρείται μειονέκτημα. Για την παλαιομαρξιστική κυβέρνηση, όλοι πρέπει να εξισωθούμε προς τα κάτω. Όσο για τα πανεπιστήμια, γυρίζουν δεκαετίες πίσω, στις ένδοξες ημέρες του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Οι αριστερές ιδεοληψίες τυφλώνουν την κυβέρνηση, η οποία γυρίζει πεισματικά την πλάτη στα σύγχρονα εκπαιδευτικά ρεύματα. 
Φίλες και φίλοι,
Επιτρέψτε μου να αναφέρω ένα παράδειγμα της δήθεν αριστερής εκπαιδευτικής πρωτοπορίας, από τις Σέρρες. Η περιοχή σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς διαθέτει τα καλύτερα ειδικά σχολεία στη χώρα. Η κυβέρνηση ενέκρινε τη λειτουργία ΙΕΚ για άτομα με ειδικές ανάγκες, όμως ενέκρινε ειδικότητες για κωφά και τυφλά παιδιά. 
Έλα όμως που δεν υπάρχει στις Σέρρες ικανός αριθμός κωφών και τυφλών σπουδαστών, προετοιμασμένων για φοίτηση σε ΙΕΚ. Επανειλημμένα έχω ενημερώσει τον κ. Φίλη για αυτήν την τραγελαφική ιστορία. Επανειλημμένα έχω εγκαλέσει την κυβέρνηση και έχω ζητήσει να προσαρμόσουν το ΙΕΚ στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών. Όμως, η αδιαφορία τους γι’ αυτά τα παιδιά που παλεύουν να μάθουν μια τέχνη, που παλεύουν να σταθούν μόνα στα πόδια τους, είναι μνημειώδης.
Κυρίες και κύριοι,
Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση έχει δώσει ρεσιτάλ ανικανότητας και στο προσφυγικό. Φρόντισαν να γεμίσει η χώρα με παράτυπους μετανάστες. Οι υπουργοί παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις και περιορίζονται σε απλές διαπιστώσεις, λες και είναι δημοσιογράφοι. 
Στην αρχή, άνοιξαν τις πόρτες διάπλατα. Έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση το λανθασμένο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα τράνζιτ προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Τυχαία πέρασαν από τη χώρα μας 900.000 άνθρωποι; Τυχαία δεκαπλασιάστηκαν οι αφίξεις;
Όλοι τους είχαν υποτιμήσει από την αρχή το πρόβλημα και κατηγορούσαν εμάς ως κινδυνολόγους, επειδή προειδοποιούσαμε για όσα έρχονται. 
Πέρσι, η διεθνής εικόνα της χώρας ήταν τα νησιά και οι ομορφιές της. Σήμερα είναι τα αφύλαχτα σύνορα και οι απαράδεκτοι καταυλισμοί.
Δεν φρόντισαν εγκαίρως να διαχωρίσουν τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες. Δεν διέθεταν κανένα σχέδιο. Οι υπουργοί της κυβέρνησης στωικά διαπίστωναν ότι θα κλείσουν τα βόρεια σύνορα. Αλλά κανείς τους δεν έπραξε κάτι για να μην κλείσουν. 
Αφού έκλεισαν την Αμυγδαλέζα, που την αποκαλούσαν ντροπή της Ελλάδας, επέτρεψαν να στοιβαχτούν χιλιάδες πρόσφυγες στις λάσπες της Ειδομένης και στις προβλήτες του Πειραιά. Ο διαφημισμένος αριστερός ανθρωπισμός τους αποδείχθηκε απάτη. Το υστέρημα και το φιλότιμο των Ελλήνων αντικαθιστούν την απουσία του κρατικού μηχανισμού. 
Στο μεταξύ, με το απαράδεκτο νομοσχέδιο που ψήφισαν τις προάλλες, στήνουν όργιο αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς. Αφήνουν επίτηδες απροσδιόριστο το πλαίσιο δράσης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και στοχεύουν να αποκομίσουν οφέλη στην πλάτη των κατατρεγμένων προσφύγων. Η ανευθυνότητα και η δολιότητά τους δεν έχουν όρια.
Αγαπητές και αγαπητοί μου Σερραίοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαθέτει καμία στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Από τη μία, η Τουρκία προβάλλει διεκδικήσεις, απέναντι στις οποίες η κυβέρνηση μένει απαθής. Από την άλλη, κυβερνητικά στελέχη στέλνουν το μήνυμα ότι το Σκοπιανό δεν τους πολυενδιαφέρει. Τις προάλλες, ο βουλευτής κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι το Σκοπιανό είναι τριτεύον θέμα και ότι δεν θα διαφωνούσε με την ονομασία «σκέτο» Μακεδονία.
Ναι, συγκεκριμένες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των λεγομένων τους. Ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδιαφέρονται. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αναφορά στα εθνικά θέματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της εξουσίας. 
Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει το Σκοπιανό. 
Μας ενδιαφέρει η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας. 
Εμάς που δώσαμε τη σκληρή μάχη στο Βουκουρέστι.
Εμάς μας νοιάζει και με το παραπάνω. 
Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στην κυβέρνηση ότι μία είναι η εθνική θέση. Είναι εκείνη που η Βουλή ψήφισε, εν όψει του Βουκουρεστίου, το 2008: σύνθετη ονομασία έναντι όλων και για κάθε χρήση. Τη θέση αυτή, μάλιστα, την ψήφισαν τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ας μας πουν, λοιπόν, σήμερα: Τι ισχύει τελικά. 
Φίλες και φίλοι,
Στην οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στενάζουν. Στις Σέρρες γνωρίζετε καλά τι συμβαίνει. Η υπερφορολόγηση οδήγησε 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις να μετακομίσουν τον τελευταίο χρόνο στη Βουλγαρία. Χιλιάδες, ακόμα, έφυγαν στα Σκόπια.
Γιατί; 
Διότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα φτάνει στο 52% των εσόδων, ενώ στη Βουλγαρία κινείται 27 και στα Σκόπια μόλις στο 14%! 
Οι δε φορολογικοί συντελεστές αποκλίνουν τρομερά: 29% στη χώρα μας, 10% σε Βουλγαρία και Σκόπια. 
Παρόμοια η κατάσταση και στο πεδίο των εργοδοτικών εισφορών: 25% στην Ελλάδα, 18% στη Βουλγαρία και μηδέν στα Σκόπια.
Το κακό δεν σταματά εδώ. Η χώρα παραμένει όμηρος της αυξανόμενης φορολογικής επιδρομής, καθώς η κυβέρνηση αλλάζει κάθε τόσο τους φορολογικούς συντελεστές, αδιαφορώντας για την πραγματική οικονομία. Σχεδιάζει νέα φοροκαταιγίδα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων. Προτίθενται να αυξήσουν τους έμμεσους φόρους στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα τσιγάρα. Να αυξήσουν και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Ταυτόχρονα, αδυνατούν να περικόψουν 300 εκατομμύρια σε δαπάνες. Ακόμα και η τρόικα τους καλεί να μην φέρουν νέους φόρους, αλλά να επικεντρωθούν στην περικοπή της δημοσίας σπατάλης. 
Εκείνοι όμως επιμένουν! Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Νέοι φόροι σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και εχθρικό περιβάλλον για τους επενδυτές. Ας θυμηθούμε τις παλινωδίες με τις επενδύσεις του Ελληνικού Χρυσού στη Χαλκιδική.
Σερραίες και Σερραίοι,
Επιτρέψτε μου να επικεντρωθώ στην περιοχή σας. Έχετε την τύχη να ζείτε σ’ έναν ευλογημένο τόπο, ο οποίος όμως μαραζώνει οικονομικά και πολιτικά. Έχοντας χάσει 20.000 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών βρίσκεται στην προ-τελευταία θέση στο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα. Εκτός της υπερφορολόγησης, έχετε να αντιμετωπίσετε το διασυνοριακό παραεμπόριο και τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στη γειτονική Βουλγαρία.
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει ν’ αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης. Για τη Νέα Δημοκρατία, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κατέχουν κεντρική θέση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Ξέρουμε καλά ότι τα τοπικά αγροτικά προϊόντα είναι διεθνώς ανταγωνιστικά λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας. Σήμερα διέσχισα όλη την εύφορη πεδιάδα των Σερρών και είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω. 
Η κυβέρνηση Τσίπρα δυσκολεύει τον αγρότη, τον παραγωγό, τον μεταποιητή. Η δική μας λογική είναι διαφορετική. 
Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα. 
Στηρίζουμε την αυτονομία του ΟΓΑ για να μπορεί το κράτος να φροντίζει τους αγρότες, να τους εξασφαλίζει ασφάλεια και σιγουριά. 
Για μας, το κράτος φροντίζει για την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων. Η έγκαιρη πληρωμή δεν είναι ρουσφέτι προς τους αγρότες. Αποτελεί υποχρέωση του κράτους. 
Θέλουμε έναν ΕΛΓΑ που να δίνει δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις. Θέλουμε αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης, με διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων.
Μέριμνα του κράτους είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Μέριμνα του κράτους είναι να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων, ώστε να κερδίσουν μια θέση στα ράφια των διεθνών αγορών. Να στηρίξει την τυποποίηση και τη μεταποίηση των ελληνικών προϊόντων. Δεν μπορεί το 70% του ελληνικού ελαιολάδου να εξάγεται χύδην και στη συνέχεια να διακινείται συσκευασμένο από ξένους. 
Ντορα-ΟΝΝΕΔ_σέρρεςΠερίοπτη θέση κατέχει για μας και η κτηνοτροφία, που αποτελεί το πρώτο βαγόνι του τρένου της αγροτικής παραγωγής. Πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που στοχεύουν στον αφανισμό του ελληνικού γάλακτος θα μας βρουν σθεναρά απέναντι. Αφού πρώτα απελευθέρωσαν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, τώρα σχεδιάζουν να επιτραπεί η χρήση σκόνης για την παρασκευή γιαουρτιού. Με άλλα λόγια, ανοίγουν παράθυρο για αθρόα εισαγωγή γάλακτος σε σκόνη, προκαλώντας νέο πλήγμα στον Έλληνα κτηνοτρόφο.
Ο πρωθυπουργός φρόντισε για άλλη μια φορά να κοροϊδέψει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο. Στις 22 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε 25 μέτρα για τον πρωτογενή τομέα. Δεν εφάρμοσε κανένα! Μοίρασε απλώς 25 νέες ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτή είναι η πρώτη φορά Αριστερά. Με τέτοιες λογικές δεν θα αποκτήσει και πάλι ζωή η περιφέρεια. 
Εδώ στις Σέρρες, την κύρια πύλη εισόδου από τη Βουλγαρία και την Ανατολική Ευρώπη, πρέπει να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Ενδεικτικά, το πλούσιο γεωθερμικό πεδίο, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα ποικιλία καλλιεργειών, το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν μερικές μόνο από τις δυνατότητες του νομού. 
Φίλες και φίλοι,
Στη Νέα Δημοκρατία λέμε καθαρές κουβέντες.  
Με Πρόεδρο έναν σύγχρονο και φιλελεύθερο ηγέτη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε σχέδιο για τη χώρα. 
Για να πετύχουμε, χρειάζεται δουλειά. 
Τις συμφωνίες με τους εταίρους πρέπει να τις τηρήσουμε. Μόνο τότε θα σταθούμε αξιοπρεπείς στη διεθνή σκηνή. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, όπως μπόρεσαν και οι αδελφοί μας στην Κύπρο. Αλλά η μέθοδος για να το πετύχουμε δεν είναι αυτή του κ. Τσίπρα. Η άγρια φορολογία που επιβάλλει, είναι αποτέλεσμα των διαρκών καθυστερήσεων και της δογματικής εμμονής του. 
Υπάρχει άλλο μονοπάτι που οδηγεί στην ανάκαμψη. Εκείνο που προβλέπει καλύτερο κράτος με μικρότερες δαπάνες. Εκείνο που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Εκείνο που μοιράζει δίκαια τα φορολογικά βάρη. 
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Διαθέτουμε σχέδιο και γνώσεις. Για να πάρει μπροστά η οικονομία, χρειαζόμαστε επενδυτικό σοκ 100 δισεκατομμυρίων την επόμενη τετραετία. Πώς θα το πετύχουμε; Μόνο με φορολογική σταθερότητα, φορολογική αξιοπιστία και επενδυτικά κίνητρα.
Θέλουμε να απελευθερώσουμε και πάλι τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Να αφήσουμε τους Έλληνες να δημιουργήσουν, να επιχειρήσουν και να καταξιωθούν, χωρίς φορολογική ασφυξία. Να μειώσουμε τις κρατικές σπατάλες και να επιβραβεύσουμε τη σκληρή και τίμια δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά να σεβόμαστε κάθε δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων.
Θα κλείσω λέγοντας ότι στην πολιτική όλοι κρινόμαστε από την αξιοπιστία και την υπευθυνότητά μας. Από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζήτησε τρόπους συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Εκείνος, όμως, προτίμησε τη λασπολογία και το διχασμό. Είναι σαφές πλέον ότι δεν επιθυμεί τη συνεννόηση. Προτιμά να χτίζει μόνος του ένα νέο πελατειακό κράτος.
Να σηκωθούν να φύγουν! Κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία, στοιχίζει. 
Χρειάζεται μια κυβέρνηση αξιόπιστη που δεν θα μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις. Μια κυβέρνηση με σχεδιασμό και ξεκάθαρη στόχευση. 
Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα προς τα εμπρός. Να δώσει ένα τέλος στην ασφυξία. Να δώσει ένα τέλος στην πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.
Από τις Σέρρες, από την πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απευθύνομαι στους αγρότες, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους φοιτητές, στους ανέργους. 
Και τους λέω: 
Δεν θα το βάλουμε κάτω.
Μαζί θα δώσουμε τέλος στον κατήφορο της υποκρισίας και του ψέματος.
Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε!
Μαζί δημιουργούμε ξανά μια Ελλάδα με οικονομική πρόοδο. Μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Σύντομα οι πολίτες θα βάλουν τέλος στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα.
Σας ευχαριστώ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο σπίτι των Καραμανλήδων στη Πρώτη Σερρών όπου παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν της από τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή. Στο δείπνο συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και πολλοί βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.