«Ντρίμπλα» της κυβέρνησης: Κλείνει η Βουλή, ξεκινούν τα θερινά τμήματα… πάνε πίσω οι εκλογές

«Ντρίμπλα» της κυβέρνησης: Κλείνει η Βουλή, ξεκινούν τα θερινά τμήματα… πάνε πίσω οι εκλογές

Μία απόφαση που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πως έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αποφάσισε να κλείσει η Βουλή και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα.

Την πληροφορία μετέδωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής στον RealFm.

Η… ντρίμπλα αυτή της κυβέρνησης ανατρέπει τα δεδομένα και ουσιαστικά αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς η διαδικασία της Ολομέλειας αναμένεται να επανέλθει την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Έτσι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και των πρόωρων εκλογών, που δεν μπορεί πια να γίνουν νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα 3 θερινά τμήματα της Βουλής θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα δείχνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές-εξπρές μέσα στο Σεπτέμβριο, καθώς και ότι επιχειρείται να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου θα περάσουν από τα θερινά τμήματα χωρίς «παρατράγουδα».

Αυτό σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τη σύνθεση των θερινών τμημάτων, ώστε οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιλαμβάνονται σε κρίσιμες ψηφοφορίες, αναφέρουν πληροφορίες.

Μάλιστα, ο πολιτικός οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα πρέπει να περάσουν τα μέτρα, αναμένονται να καθοριστούν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην περίπτωση που η Αριστερή Πλατφόρμα επιλέξει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα με στόχο το μπλοκάρισμα νομοσχεδίων, ενδέχεται οι βουλευτές οι οποίοι πρόσκεινται σε αυτήν, να ανεξαρτητοποιηθούν και να δημιουργήσουν ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης στα θερινά τμήματα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τη διακοπή της λειτουργίας των θερινών τμημάτων και να συγκαλέσει ανά πάσα στιγμή την Ολομέλεια, για να προχωρήσει η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, τόσο η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.