Ο 2ος τόμος «ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ» από την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών

στην εκδήλωση παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό η διεθνούς φήμης εικαστική καλλιτέχνης Λίζα Σωτίλη
στην εκδήλωση παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό η διεθνούς φήμης εικαστική καλλιτέχνης Λίζα Σωτίλη

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (E.M.E.I.Σ) παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στις 15 Νοεμβρίου 2013, στο αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής», της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, τον δεύτερο τόμο της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης «ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ». Η θεματολογία του δευτέρου τόμου καλύπτει ποικίλα επιστημονικά πεδία. Με την έκδοση αυτή η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., συμμετέχει στον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερου βίου της περιοχής μας. Οι εισηγήσεις του παρόντος τόμου είναι πρωτότυπες και αναφέρονται χρονολογικά σε θέματα της ιστορίας των Σερρών από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ου αιώνα.

σερραϊκα-σύμμεικτα-επιτροπή_0279Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημήτρης Δημούδης και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, χορηγού της έκδοσης ,  κ. Ιωάννης Χατζηλιάδης. Ο Δρ Ιωάννης Κιορίδης, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Σερρών, παρουσίασε τα περιεχόμενα του  δεύτερου τόμου και ο κ.Σπυρίδων Σφέτας, Καθηγητής Α.Π.Θ., Βαλκανιολόγος ανέπτυξε το θέμα: «Από τον Πρώτο στον Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο. Η αποκατάσταση των ενδοβαλκανικών ισορροπιών και η απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου, αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. πολιτιστικών συλλόγων και Συνδέσμων της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό η διεθνούς φήμης εικαστική καλλιτέχνης Λίζα Σωτίλη, εγγονή του Ναπολέοντα Σωτίλη, που ως Διοικητής της 7ης Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού εισήλθε Απελευθερωτής στην πόλη των Σερρών τον Ιούνιο του 1913.