Ο Άδωνις Γεωργιάδης απο τις Σέρρες «καλοβλέπει» το κλείσιμο των συνόρων!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απο τις Σέρρες «καλοβλέπει» το κλείσιμο των συνόρων!

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Σερρών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Αραμπατζή, κ. Θεόδωρος Καράογλου και κ. Κώστας Καραμανλής, τοπικά στελέχη και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης, σε ρόλο «καθοδηγητή» σχολίασε όλο το φάσμα της επικαιρότητας, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για την πορεία των εθνικών θεμάτων, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο πως οδηγηθήκαμε ως εδώ και περιορίζοντας τη κριτική του στον 1 χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας σε αυτόν όλη την ευθύνη για τη πορεία της χώρας. Ενώ εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί το κλείσιμο των συνόρων μια από τις λύσεις για την ανακοπή του κύματος των προσφύγων, αφού όπως ανέφερε (σύμφωνα με… πηγή του σε υψηλόβαθμη θέση στη κυβέρνηση) οι πρόσφυγες θα έφταναν στη χώρα μας το 1.500.000, αλλά λόγω του κλεισίματος των συνόρων θα φτάσουν μόνο το… 1.000.000!!!

06.03.2016.Άδωνις Γεωργιάδης-Κώστας Καραμανλής-Θεόδωρος Καράογλου -Σέρρες Στη συνέχεια φωτογραφήθηκε, για τα ΜΜΕ με τους παρευρισκόμενους και αναχώρησε από τις Σέρρες

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ομιλία του:

Για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα 

«Ένα χρόνο πριν ο κύριος Τσίπρας είχε τις λύσεις για όλα τα προβλήματα. Δεν ήθελες να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ; Θα στον καταργούσε. Δεν σου άρεσε ο ΦΠΑ; Θα τον εξαφάνιζε. Ήθελες να είσαι αγρότης και να μην πληρώνεις καθόλου φόρο; Μηδέν φορολογία με τον κ. Τσίπρα. Σε ενοχλούσαν οι λαθρομετανάστες; Θα τους δίνανε χαρτιά να πάνε στην Ευρώπη. Για όλα τα θέματα είχανε μία εύκολη λύση και δυστυχώς ο ελληνικός λαός παρασύρθηκε.

Πέρσι τέτοια εποχή είχε δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής μία δημοσκόπηση, στην οποία μόνο το 10% του ελληνικού λαού πίστευε ότι τα πράγματα θα είναι  χειρότερα του χρόνου απ’ ότι φέτος. Δηλαδή, χειρότερο το 2016 απ’ ότι το 2015. Το 10%. Το 90% πίστευε ότι μετά από ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα είναι  καλύτερη. Γιατί; Γιατί είχε μαγέψει ο κύριος Τσίπρας τους πάντες».

Για την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση 

«Να σας πω μόνο, ότι δυστυχώς προβλέψεις ξένων κυβερνήσεων μιλούν ότι αν τελικώς κλείσουν οι βόρειοι γείτονές μας οριστικά τα σύνορά τους στην Ελλάδα, με το ρυθμό που έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα, κινδυνεύουμε μέσα στο 2016 – μην ακούτε τα νούμερα 50.000 και 100.000 – κινδυνεύουμε να έχουμε 1 εκατομμύριο.

Μάλιστα, υψηλός παράγων της κυβερνήσεως μου είπε προχθές, σε εμπιστευτική ενημέρωση, για αυτό δεν λέω ποιας χώρας, ότι η εκτίμησή τους ήταν ότι θα είχαμε 1,5 εκατομμύριο, αλλά ίσως λόγω του κλεισίματος των συνόρων να υπάρξει μία μικρή ανακοπή της ροής και θα σταματήσει στο 1 εκατομμύριο. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα πει 1 εκατομμύριο; Όλες οι εικόνες που βλέπετε τώρα στις ειδήσεις είναι  για 50.000. Για βάλτε το αυτό επί 20 φορές, για να καταλάβετε τι έχει να γίνει.

06.03.2016.Άδωνις Γεωργιάδης- Φωτεινή Αραμπατζή- ΣέρρεςΕίναι  ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο μην έχετε αμφιβολία. Κατά ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στους χειρισμούς του κυρίου Τσίπρα και της κυρίας Τασίας και όλων αυτών των ανεκδιήγητων τύπων».

Για τα κλειστού τύπου κέντρα κράτησης μεταναστών

«Προσέξτε τώρα το μείζον για να καταλάβετε τι εστί Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός. Ενώ υποτίθεται ότι είναι  πλήρως ενημερωμένος, έχει σχέδιο, ετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής που θα είναι  μία εβδομάδα μετά, τη Δευτέρα το βράδυ, ασκεί κριτική εναντίον μου και εναντίον της Ν.Δ. γιατί είχα πει το πρωί εκείνο ότι η Νέα Δημοκρατία ζητάει και κλειστά τύπου κέντρα για όσους δεν είναι  πρόσφυγες .

Έχω ανεβάσει το βίντεο στο twitter μου. Επί τρία λεπτά εξηγούσε γιατί τα κλειστού τύπου κέντρα είναι  ακροδεξιά πολιτική. Την Παρασκευή, τα δέχθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και χθες άνοιξε το πρώτο.

Τη Δευτέρα δεν ήξερε τι θα κάνει το Σάββατο και είναι  ο Πρωθυπουργός της χώρας. Από αυτό και μόνο να καταλάβετε σε ποιον έχουμε αναθέσει τις τύχες του μέλλοντος μας, των παιδιών, των εγγονών μας και των δισεγγόνων μας».

Για την αξιολόγηση

«Φανταστείτε ότι η αξιολόγηση την οποία διαρκώς συζητάμε και την οποία βιάζονται να κλείσουν και λένε διαρκώς οι ίδιοι, ότι πρέπει  να κλείσει όσο γίνεται γρηγορότερα, η λεγόμενη πρώτη αξιολόγηση, υποτίθεται ότι θα είχε κλείσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Βρισκόμαστε ήδη στον Μάρτιο και κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, ώστε να επανέλθει η σταθερότητα και η βεβαιότητα στην οικονομία μας και να ξέρουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας. Άρα, βρισκόμαστε εν μέσω μιας τέλειας καταιγίδας».

Για την αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ

«Κάποιοι, είπαν, ότι είναι  ήπια η στάση του Κυριάκου, ήπια η στάση της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έπρεπε να βάλουμε πλάτη προχθές, έστω αυτή τη μικρή συναίνεση στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτοί που το λένε αυτό κάνουν λάθος και θα σας πω και γιατί κάνουν λάθος. Τι είναι  αυτό που διαφοροποιεί εμάς τους Νεοδημοκράτες από τους Συριζαίους; Ποιο είναι το μείζον χαρακτηριστικό μας; Για εμάς, η Ελλάδα έρχεται πάντα πρώτη. Την Ελλάδα την αγαπάμε και τη λατρεύουμε αυθεντικά. Δεν την λατρεύουμε για την καρέκλα. Την αγαπάμε γιατί είμαστε πατριώτες αληθινοί.

Τι έκανε λοιπόν προχθές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, εν όψει και της αυριανής Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα αποφασιστεί οριστικά εάν οι χώρες θα κλείσουν τα σύνορα, το λεγόμενο Βαλκανικό διάδρομο, καθιστώντας στην πραγματικότητα την Ελλάδα ένα απέραντο hot spot. Ποιο είναι  το βασικό πολιτικό τους επιχείρημα για να προχωρήσουν σε αυτήν την πράξη;  Ότι έχουνε απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα και στη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να ελέγξει τα σύνορα.

06.03.2016.Άδωνις Γεωργιάδης-Κώστας Καραμανλής-Στελέχη της παράταξης-ΣέρρεςΤι προσπάθησε να κάνει ο Κυριάκος προχθές και πιστεύω ότι το έκανε με αρκετά μεγάλη επιτυχία; Να δώσει προς τα έξω το μήνυμα ότι πλέον και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα ελέγχουν τον κύριο Τσίπρα ως προς αυτό το θέμα. Ανάγκασαν τον κύριο Τσίπρα να δεχθεί θέσεις, τις οποίες ο μέσος Συριζαίος ακούει και του σηκώνεται η τρίχα, όπως τα κλειστού τύπου κέντρα, πολιτικές αποτροπής και όλα τα υπόλοιπα και ταυτόχρονα, στέλνει προς τα έξω ένα μήνυμα, ότι ναι, μπορούμε στην Ελλάδα  να συνεννοηθούμε για αυτό το μεγάλο θέμα και άρα, εμπιστευτείτε μας και μην κλείσετε τα σύνορα.

Δεν ξέρω αν αύριο θα κλείσουνε τα σύνορα. Κανένας δεν το ξέρει. Αυτό θα φανεί στη Σύνοδο. Ξέρω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε το μέγιστο που μπορούσε χθες για να μην κλείσουν τα σύνορα και να μην πάθει ζημιά η χώρα μας. Γιατί επαναλαμβάνω, για εμάς η Ελλάδα έρχεται πάντα πρώτη.

Όταν με το καλό θα έχουν μπει τα πράγματα σε μία τάξη τότε θα γυρίσουμε να καταλογίσουμε ευθύνες. Τώρα, όμως, πρέπει να περάσει το καράβι απέναντι».

 

Για τις καταγγελίες εισαγγελέα κατά Παπαγγελόπουλου

«Σήμερα, κυρίες και κύριοι, αποκαλύπτεται στη χώρα μας ότι Υπουργός, και συγκεκριμένα ο κύριος Παπαγγελόπουλος απείλησε την Εισαγγελέα Εφετών με τη φράση  «δεν θα κάνεις Χριστούγεννα».

Κοιτάξτε μία σύμπτωση, τη φράση «δεν θα κάνεις Χριστούγεννα με το παιδί σου» το είχε πει αυτός ο Μαυρίκος σε αυτή την κυρία τη δημοσιογράφο που έγινε το κύκλωμα εκβιασμών δημοσιογράφων, και λέγαμε πριν από μία βδομάδα: ακούστε τον άτιμο τον εκβιαστή τι είπε στην κυρία «δεν θα κάνεις Χριστούγεννα με την κόρη σου». Και μία βδομάδα μετά, μαθαίνω ότι την ίδια φράση την είπε ο Υπουργός Παπαγγελόπουλος στην Εισαγγελέα Εφετών.

Και εγώ, επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, προσέξτε, είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που υπάρχει καταγγελία δικαστού για παρέμβαση υπουργού και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ {…} Δεν μπορεί να διανοηθεί Υπουργός να πάρει και να κάνει παρέμβαση, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, σε δικαστή.

Η κυρία Εφέτης λέει ότι της είπε αυτά ο κύριος Παπαγγελόπουλος και γράφει στην καταγγελία της ότι έχει και το ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει την αλήθεια των λεγομένων της, κοινώς το έχει γράψει δηλαδή αν κατάλαβα καλά τι υπονοεί.

Αλλά εγώ θα σας πω ότι λέει ψέματα η κυρία. Ακούστε ποια ήταν η απάντηση του Υπουργού. Λέει, τη συνάντησα, προσέξτε, στο γραφείο μου κατόπιν δικής της, λέει, προτάσεως. Ο Υπουργός κατά της διαφθοράς συνάντησε την Εισαγγελέα που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, θεσμικά απαράδεκτο, αλλά ας πούμε ότι τη συνάντησε. Της είπα στην αρχή, λέει, ότι να μην φοβάται ότι θα της ασκήσω δίωξη γιατί δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με διώξεις συνάδελφων. Δηλαδή: μη φοβάσαι θα είμαι καλός μαζί σου. Μετά όμως της είπε ότι: η νομική μου άποψη είναι ότι πρέπει να δώσεις το φάκελο αλλού.

Προσέξτε, γιατί αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα, ο Υπουργός παραδέχεται ότι τη συνάντησε, ότι της είπε να μην φοβάται ότι θα της ασκήσει δίωξη, εμμέσως πλην σαφώς της είπε: άμα θέλω σου ασκώ δίωξη. Και στη συνέχεια της είπε: εγώ τώρα που είμαι καλός μαζί σου και δεν θα σου ασκήσω δίωξη, σου λέω τη νομική μου άποψη, όχι την υπουργική μου άποψη.  Λες και μπορεί ο Υπουργός να έχει και νομική άποψη,  όταν μιλάει με την Εισαγγελέα, να δώσει τον φάκελο αλλού.

Παιδιά, αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική. Δεν γίνονται ούτε στην Τουρκία του Ερντογάν. Δεν γίνονται στον πολιτισμένο κόσμο. Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα. Πρωτοφανή».

Για τον κ. Τσίπρα και τη διαπλοκή

«Ο κύριος Τσίπρας, ξέρετε ποιος Τσίπρας, αυτός ο σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής, το ξέρετε ότι είναι σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής και το ξέρουμε όλοι. Αυτός ο άνθρωπος μη δει διαπλοκή, μπαίνει στη μέση και σκίζει τη γάτα, που είπε στον Χατζηνικολάου. Ε, του ξεφεύγει καμία γάτα Ιμαλαΐων, αλλά αυτές είναι ωραίες γάτες, δεν τις πειράζει προφανώς.

Την ώρα που μίλαγε στη Βουλή κατά της διαπλοκής πήγαινε και έβλεπε κρυφά τον Ψυχάρη…Δηλαδή αυτά δεν γίνονται. Πού να τα πεις και ποιος να σε πιστέψει».