Ο Αγγελίδης ζητά να μείνουν τα ΤΕΙ Σερρών ως… έχουν, αλλά θέλει και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

TEI_serres-αγγελίδηςΤη βελτίωση, τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και την εις βάθος υλοποίηση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» εισηγήθηκαν προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων-Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο τα μέλη αντιπροσωπείας Δημάρχων και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κώστας Ασκούνης, που συναντήθηκαν μαζί του την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε-κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου-ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, που συμμετείχε στην επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου, οι Δήμαρχοι των πόλεων που διαθέτουν πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα κατέθεσαν τη θέση της Αυτοδιοίκησης σχετικά με το Πρόγραμμα «Αθηνά» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε τη θέση του για το ζήτημα επισημαίνοντας ότι «τα τμήματα του ΤΕΙ Σερρών πρέπει να παραμείνουν ως έχουν».

«Δε ζητάμε» δήλωσε «να απορροφήσουμε τμήματα άλλων Ιδρυμάτων, ζητούμε να διατηρήσει τα δικά του, αλλά είναι βέβαιο ότι το ΤΕΙ Σερρών μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους φοιτητές, ενώ διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό και τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές».

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αιτήματα θα υποβληθούν εκ νέου στον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, την Τρίτη της ερχόμενης εβδομάδας (19-2-2013), οπότε θα συναντηθούν μαζί του ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης, βουλευτές του τόπου, ο Δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Στόχος μας είναι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ να λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό καλό της πανεπιστημιακής-εκπαιδευτικής κοινότητας» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.