Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Μωϋσιάδη στην Μαυροθάλασσα για τα προβλήματα της περιοχής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Μωϋσιάδη στην Μαυροθάλασσα για τα προβλήματα της περιοχής

Μαυροθάλασσα-παλιο_δημοτικό2014-10-10_101149Συνάντηση με κατοίκους της Μαυροθάλασσας είχε το απόγευμα της Τετάρτης 8.10.2014  ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, κατόπιν πρόσκλησης της Τοπικής Κοινότητας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Χαρίλαος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Παναγής, πλήθος κατοίκων της περιοχής, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ Πεδιάδας Σερρών Κωνσταντίνος Στέφος και Κωνσταντίνος Τσιρογιάννης αντίστοιχα.

Το πλαίσιο της συζήτησης τέθηκε καταρχάς από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής και στη συνέχεια οι παριστάμενοι κάτοικοι έθεσαν υπ’ όψιν των φορέων μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που τους απασχολούν και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ο καθαρισμός των τάφρων που βρίσκονται στην ευθύνη του ΓΟΕΒ, η στελέχωση και η ενίσχυση του εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και το αίτημα για μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή,  ήταν ζητήματα που συζητήθηκαν κατά προτεραιότητα. Επιπλέον όμως οι κάτοικοι αναφέρθηκαν και σε άλλα θέματα που απαιτούν παρεμβάσεις, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή, ζητήματα που αφορούν στο πόσιμο νερό και στην αποχέτευση, προσωρινές διανομές στη ζώνη έργων, συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου Νιγρίτα-Μαυροθάλασσα-Κερδύλλια, εξασφάλιση ξυλείας για την χειμερινή περίοδο κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των πολιτών και αφού προηγήθηκε διεξοδική συζήτηση, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας, αλλά και για την προώθηση ζητημάτων ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός αντικειμένου της.

«Τέτοιες συναντήσεις είναι απαραίτητες ώστε να συζητώνται σημαντικά θέματα, να ανταλλάσσονται απόψεις και να αναζητούνται λύσεις» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας πως όλα τα αιτήματα και τα ερωτήματα των κατοίκων έχουν καταγραφεί. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Τοπικών Κοινοτήτων με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.