Ο Απ. Τζιτζικώστας ολοκλήρωσε το ψηφοδέλτιό του με Αντωνίου και Μαργαρώνη από τις Σέρρες και … Αντώνη Σαμαρά (!!!) στην Θεσσαλονίκη

Ο Απ. Τζιτζικώστας ολοκλήρωσε το ψηφοδέλτιό του με Αντωνίου και Μαργαρώνη από τις Σέρρες και … Αντώνη Σαμαρά (!!!) στην Θεσσαλονίκη

250414_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 (1)«Δυο ημέρες νωρίτερα από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης του ψηφοδελτίου σύμφωνα με τον νόμο, η «Αλληλεγγύη» είναι έτοιμη με την  στελέχωσή της. Με την εντεκάδα που παρουσιάζουμε σήμερα, ολοκληρώνουμε τη στελέχωση του αυτοδιοικητικού μας συνδυασμού και πάμε για έναν έντιμο, σοβαρό και δυναμικό αγώνα τις 25 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των επόμενων πέντε χρόνων». Αυτό τόνισε  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου στο προεκλογικό κέντρο του Συνδυασμού, στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι έντεκα υποψήφιοι με τους οποίους ολοκληρώθηκε η στελέχωση του ψηφοδελτίου νίκης της «Αλληλεγγύης».

Στους 11 ξεχωρίζουν ο Αντώνης Σαμαράς (!), ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος και η εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλος, Ανθούλα Πορφυριάδου, με την προσθήκη της οποίας η «Αλληλεγγύη» έχει συγκεντρώσει σχεδόν το σύνολο της σημερινής ομάδας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα της Πόπης Καλαϊτζή ως αντιπεριφερειάρχη του κ. Γιάννη Ιωαννίδη και περιορίστηκε να πει «της εύχομαι καλή δύναμη».

Ο Αντώνης Σαμαράς προφανώς δεν είναι ο… πρωθυπουργός, αλλά ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ηρακλή (ύψους 2.11 παρακαλώ…) και νυν δημοτικός υπάλληλος. Εντύπωση προκάλεσε η υποψηφιότητα του Αντώνη Γυφτόπουλου, πρώην αντιδημάρχου και εκ των σημαντικών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει και την ιδιαιτερότητα την κόρη του να έχει βαφτίσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και το γιο ο Γιάννης Ιωαννίδης! Τα δίδυμα βαφτίστηκαν μάλιστα από τους δυο ανθυποψηφίους την ίδια μέρα στην ίδια εκκλησία, οπότε το δίλημμα του κ. Γυφτόπουλου ήταν πολύ μεγάλο και η επιλογή του έχει άλλη αξία.

Η Ανθούλα Πορφυριάδου από την άλλη μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν άγνωστο αν θα είναι υποψήφια με τον κ. Ιωαννίδη, αφού επί χρόνια ήταν πιστή στις στενές κομματικές επιλογές. Ωστόσο, επέλεξε να είναι υποψήφια με τον νυν επικεφαλής της, αυξάνοντας τον αριθμό της υφιστάμενης ομάδας διοίκησης της Περιφέρειας που συντάχθηκε με τον κ. Τζιτζικώστα. Ειδική μνεία μάλιστα έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης».

 

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως «από τους 116 συνολικά υποψηφίους μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, οι 81 είναι άνδρες και οι 35 γυναίκες. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ το ποσοστό συμμετοχής που ορίζει ο νόμος, το 1/3 να είναι γυναίκες, η «Αλληλεγγύη» αποφάσισε και στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της με 9 περισσότερες γυναίκες, θέλοντας έτσι να δείξουμε το πόσο σημαντικό θεωρούμε τη συμμετοχή των γυναικών για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας».

 

Ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» τόνισε επίσης τα εξής: «ευχαριστώ όλους όσοι έδειξαν ενδιαφέρον και ήταν πάρα πολλοί οι ενεργοί πολίτες που θέλησαν να συστρατευτούν με την «Αλληλεγγύη». Η επιλογή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Όλοι τους ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι «Αλληλέγγυοι» με την «Αλληλεγγύη».  Ο κ. Τζιτζικώστας κατηγορηματικά συμπλήρωσε πως «όλοι όσοι υποστηρίζουν το συνδυασμό μας το κάνουν χωρίς όρους, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες». Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «όλοι μας οι υποψήφιοι είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία, προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η κοινωνία καθημερινά δείχνει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη της στην ‘’Αλληλεγγύη’’ και την πρότασή μας για το μέλλον του τόπου. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση, την ομάδα και το σχεδιασμό για να υπηρετήσουμε την Κεντρική Μακεδονία των επόμενων πέντε χρόνων. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα, από την επομένη κιόλας των εκλογών».

Ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη στο ψηφοδέλτιό του σημείωσε ότι «δεν ξέρει από πού προέκυψε η πληροφορία» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Μπαρμπουνάκη: «Είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ βαθιά. Συνεργαστήκαμε άψογα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από όπου κι αν επιλέξει να υπηρετήσει τον τόπο του είμαι σίγουρος ότι θα κάνει καλό».

Οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι εξής:

Ημαθία:

Καγκελίδης Θεοχάρης (Χάρης) του Νικηφόρου, Δικηγόρος

Θεσσαλονίκη:

Γυφτόπουλος Αντώνιος του Δημητρίου, Δικηγόρος, Πρώην Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ιγνατιάδης Θεόδωρος του Ευσταθίου, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, μέλους του ΔΣ της ΕΠΣΜ

Πορφυριάδου – Αγγελίδου Ανθή (Ανθούλα) του Ιωάννη, Ιατρός, Φυσιοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Καθηγήτρια ΑΤΕΙ, Περιφερειακή Σύμβουλος

Σαμαράς Αντώνιος του Γρηγορίου, Αθλητής, Πρώην Παίκτης Μπάσκετ του Ηρακλή, Δημοτικός Υπάλληλος

Ταφίδης Παύλος του Νικολάου, Διπλωματούχος  Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ

Τζιαφέρης Σταύρος του Γεωργίου, Μαθηματικός, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Πέλλα:

Παλίκογλου Κωνσταντίνος του Χρήστου, Πολιτικός Μηχανικός

Πιερία:

Κατιρτζής Δημήτριος του Γεωργίου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής εξειδικευμένος στην Ειδική Αγωγή, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Εφέσσου, Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαριτών Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης

Σέρρες:

Αντωνίου Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΤΟΕΒ  Ηράκλειας και Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικού Διαμερίσματος Βαλτερού, Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων ΟΕΒ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Μαργαρώνης Ελευθέριος του Ευσταθίου, Ταξίαρχος Εν Αποστρατεία