Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος στις εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

29Ιουνιου-2014-παρέλαση-Σέρρες-1Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Το Α’ΓΕΕΘΑ συνόδευαν ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο υποδιοικητής υποστράτηγος Ανδρέας Λαμπούσης.  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου. Ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κυρία Μαρία Βακάλου.

Στην πλατεία Ελευθερίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά και στην συνέχεια κατάθεση στεφανιών από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , την βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον κ. Πέτρο Αγγελίδη Δήμαρχο Σερρών, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών κ. Αριστοτέλη Μανωλά, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ.Σωτήρη Δηµητράκη, τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων Χρυσής Αυγής (σ.σ. προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή) και ΛΑΟΣ, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Σερρών.

Στην συνέχεια ακολούθησε παρέλαση, μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων, και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την παρέλαση δόθηκε δεξίωση στο Διοικητήριο Σερρών

Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, αντιδρώντας στην κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, έκανε την παρακάτω δήλωση, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολιτικούς που παρέστησαν για την ανοχή που επιδεικνύουν στις προκλητικές εμφανίσεις της νεοναζιστικής συμμορίας.

Δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή
Σταμπουλή ΑφροδίτηΗ σημερινή κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών βεβηλώθηκε από την προκλητική εμφάνιση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, της οποίας η μισή κοινοβουλευτική ομάδα διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Η κατάθεση στεφάνου και οι κραυγές του υπόδικου εκπροσώπου των νεοναζί έγιναν αποδεκτές χωρίς καμία αντίδραση ούτε από τη Δημοτική Αρχή του Π. Αγγελίδη, ο οποίος ανέχθηκε αδιαμαρτύρητα την παραβίαση του προγράμματος της τελετής που φέρει την υπογραφή του, ούτε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λεονταρίδη, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων βουλεύτρια ΝΔ Φ. Αραμπατζή, τον βουλευτή ΝΔ Μ. Βλάχμπεη, τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ι. Μωυσιάδη, ο οποίος μάλιστα αντέκρουσε τις διαμαρτυρίες της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Σταμπουλή χαρακτηρίζοντάς τες δημοκοπία.
Επειδή δημοκοπία είναι το χάιδεμα εγκληματικών οργανώσεων με σκοπό την άγρα ψήφων και όχι η αντιπαράθεση με τους εκφραστές ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, που προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα και έχουν εκθέσει διεθνώς τη χώρα, καλείται το κάθε ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που ανέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την ασχημία να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να γίνει σαφές στον ελληνικό λαό αν η ΝΔ παραμένει κόμμα του κου Μπαλτάκου και εφαρμόζει τη στρατηγική του, παρά τη θεαματική παραίτηση του τελευταίου.