Ο Χρ.Μέγκλας ζητά από την ΕΓΑΝΤΙΑ οδό Α.Ε. την άμεση επιδιόρθωση του δρόμου Χριστός-Αμπέλα

Ο Χρ.Μέγκλας ζητά από την ΕΓΑΝΤΙΑ οδό Α.Ε. την άμεση επιδιόρθωση του δρόμου Χριστός-Αμπέλα

Την άμεση  αποκατάσταση του οδικού δικτύου  Χριστός-Αμπέλα (τμήματος της καθέτου της Εγνατίας οδού και κύρια Είσοδος/Εξοδος της χώρας προς τις Βαλκανικές χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία) ζητάει από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών  Χρήστος Μέγκλας. Το θέμα είχε επισημανθεί από τον ιστοτόπο μας με αφορμή την ανακοίνωση της Εγνατίας οδού για την προκήρυξη δημοπρασίας του έργου αποκατάστασης.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της εταιρείας επισημαίνει το μέγεθος της επικινδυνότητας για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούν οι τεράστιες φθορές του οδοστρώματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις που έχει στη δημόσια εικόνα της χώρας

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,

Γίναμε γνώστες των δηλώσεών σας για την υπογραφή σύμβασης εντός Ιουλίου για την ανακατασκευή του δρόμου Χριστός – Αμπέλα. Ενός δρόμου επικίνδυνου τόσο για τις ανθρώπινες ζωές όσο και για τα οχήματα, στα οποία, προκαλεί μεγάλες και πολλές φθορές, αφού η κατάσταση του οδοστρώματός του μπορεί να χαρακτηριστεί λίαν επιεικώς ως άθλια. Η εικόνα του δρόμου αυτού δεν αρμόζει σε διεθνή αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας, δια του οποίου μάλιστα, καθώς συνδέει την Ελλάδα με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη μέσω Προμαχώνα, διέρχονται χιλιάδες οχήματα από όλη την ήπειρο και κυρίως φορτηγά διεθνών μεταφορών. Είναι από τις πρώτες εικόνες της χώρας μας στους ταξιδιώτες που εισέρχονται σε αυτήν, είναι μια εικόνα που αδικεί τη χώρα και τους κατοίκους της.

Η διόρθωσή του έπρεπε να είχε ήδη γίνει από τότε που προέκυψε το πρόβλημακαι διαμαρτυρόμαστε για την καθυστερημένη έναρξη των διαδικασιών ανακατασκευής του δρόμου αυτού, η οποία μπορεί και να καθυστερήσει και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να διορθωθούν άμεσα οι φθορές του με οποιοδήποτε τρόπο. Θεωρούμε, ακόμα, απαράδεκτο να καλούνται να πληρώνουν οι διερχόμενοι διόδια για ένα δρόμο τόσο κακής ποιότητας.

Με την πίστη ότι θα λάβετε υπόψη τις θέσεις μας και θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του δρόμου, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση, πληροφορία και βοήθεια για την επίτευξη άμεσων αποτελεσμάτων.

Με τιμή,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος ΕΒΕΣ