Ο Δ.Νότας παρουσίασε αρχές, θέσεις και τους πρώτους 39 υποψηφίους συμβούλους για τον Δήμο Εμμανουήλ Παπά

Νοτας_Εμμ_Παπας_3423Τις αρχές και τις θέσεις της «Δημοτικής Κίνησης Εμμανουήλ Παπά» παρουσίασε την Κυριακή (13/3) το βράδυ, σε αίθουσα του οικογενειακού κέντρου «Κομπολόι», ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» υποψήφιος δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτρης Νότας. Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε μέρος των υποψηφίων που πλαισιώνουν τον συνδυασμό και θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών του καλλικρατικού δήμου Εμμανουήλ Παπά, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, της 18ης Μαΐου 2014.

Ο κ. Δημήτρης Νότας δίνοντας τις θέσεις καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να διοικήσει τον Δήμο Εμμ. Παπά στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος είπε τα εξής:

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Στις εκλογές αυτές καλούμαστε να λάβουμε κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Δήμου μας και την πορεία του, καθώς διεξάγονται στην πιο δύσκολη περίοδο τόσο για την χώρα, όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» δηλώνει την δέσμευσή του, πως στο δήμο Εμμ. Παππά  θα ξεκινήσει ένα δημιουργικό έργο που θα βγάλει από το τέλμα το δήμο μας. Χωρίς μεγάλα λόγια και φρούδες υποσχέσεις, αλλά με σύνεση, ταπεινότητα και δημιουργία.
Νοτας_Εμμ_Παπας_3421Με την δική σας εμπιστοσύνη θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε με σύνεση και σωστό προγραμματισμό το δήμο μας, χωρίς ακρότητες και επιπλέον επιβαρύνσεις στο υστέρημα των συνδημοτών μας
Οι περισσότεροι από μας, έχοντας ήδη την εμπειρία και σε συνδυασμό με το νέο όραμα, είμαστε σε θέση μέσα από τις νέες προοπτικές που διαγράφονται, να δεσμευτούμε πως θα ξεκινήσουμε με ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  και σύνεση να διεκδικούμε το κοινό καλό! Από τη θεωρία των άλλων Εμείς θα περάσουμε στην πράξη .
Τα τρεισήμισι σχεδόν χρόνια του καλλικρατικού θεσμού, αδίκως κάποιοι προσπάθησαν να μυηθούν και να εμπεδώσουν τις αλλαγές του νέου αυτού θεσμού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα τεράστιο κενό στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Σας καλούμε λοιπόν σε εγρήγορση και συστράτευση, ώστε να μην επιστρέψουν και πάλι στον Δήμο μας οι πολιτικές του παρελθόντος οι οποίες είχαν οδηγήσει τον δήμο σε κατάρρευση. Να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες για τον δήμο Εμμ. Παππά.
Στόχος μας είναι να δρομολογηθεί γρήγορα η προσαρμογή του δήμου σε νέα δεδομένα.
Εγχείρημα δύσκολο και περίπλοκο , δεδομένου ότι θα πρέπει όλοι μαζί, δημότες και δημοτική αρχή, να συνεργαστούν και να συντονιστούν, σαν μια γροθιά και να αποδώσουν έργο με απτό αποτέλεσμα και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.Νοτας_Εμμ_Παπας_3422
Καταλυτική δράση για την επιτυχία του εγχειρήματος θα έχουν τα οικονομικά μέσα που θα εξοικονομήσει  η δημοτική μας αρχή. Τα οικονομικά μέσα που δεν θα κατασπαταλώνται σε ανούσιες και άκαρπες παρεμβάσεις, ούτε θα εξυπηρετούν προσωπικά και ψηφοθηρικά οφέλη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου ο τόπος μας να αναστηθεί.
Είναι ένα στοίχημα που σας υπόσχομαι Θα το κερδίσουμε.
Από την πρώτη ημέρα της δημοτικής μας αρχής, θα πρέπει τη θέση της σκληρής λιτότητας, του φόβου των πολιτών για το αύριο, των άδικα επιμερισμένων θυσιών, της ανεργίας, της κατάθλιψης και της ύφεσης, να νοηματοδοτήσει μια δημόσια αλλαγή των πραγμάτων, τέτοια, που να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για τους θεσμούς και τους ανθρώπους, να παρασύρει τις ίδιες τις τοπικές μας κοινωνίες, στη συμμετοχή, τη δημιουργία, την αλληλεγγύη, τη συνοχή.
 Το ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι, αυτή η αλλαγή να μη μείνει στα λόγια, αλλά να μετατραπεί σε πράξη, ξεκινώντας από τα πιο απλά, ανθρώπινα, καθημερινά και με χαμηλό κόστος εφαρμογής, πράγματα .
Από το να φροντίσει για παράδειγμα η δημοτική αρχή να καθαρίσει και να ομορφύνει τον δήμο μας, μέχρι να υπάρξει πραγματική μέριμνα για τον αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας, έτσι ώστε να μη νοιώθει μόνος και εγκαταλελειμμένος. Γιατί μόνο έτσι θα αφυπνιστούν οι άνθρωποι. Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Γιατί μόνο έτσι θα πετύχει ο δήμος μας.
Άμεσα θα υλοποιήσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης ανάκαμψης του δήμου Εμμ. Παππά, με κύριες αρμοδιότητες, με σωστή οργάνωση των υπηρεσιών, με εποπτεία, με διαφάνεια και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πολίτες.
Πρωταρχικός στόχος η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική, καθώς και η διαχείριση των έργων που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Έργα που έμειναν μόνο σε μελέτες.  Αυτή η νέα δομή, αλλά και η σωστή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης είναι για μας στόχος , είναι προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουμε στον δήμο μας.
Τα επόμενα χρόνια πρέπει να καταφέρουμε να βρούμε τους τρόπους για να κάνουμε περισσότερα για τους πολίτες, να αξιοποιήσουμε σωστά τους πόρους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Να αξιοποιήσουμε το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό, για να συμμετάσχουμε άμεσα στη διαδικασία κατάρτισης και εφαρμογής του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Ο δήμος μας πρέπει να γίνει οικονομικά αυτάρκης και εξοπλισμένος με δυναμικούς πόρους, αυξημένους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, για να καλύψουμε νέες αρμοδιότητες, αλλά και για να τερματίσουμε το καθεστώς ενός συστήματος εποπτείας, που άφηνε περιθώρια πολιτικών σκοπιμοτήτων και κομματικών υπολογισμών.
Πρέπει να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες, οι τοπικοί φορείς, κυρίως οι τοπικές κοινότητες γιατί μόνον έτσι μπορούν να κάνουν πολύ πιο συνετά, πολύ πιο στοχευμένα, πολύ πιο αποτελεσματικά το σχεδιασμό για την ίδια τους την περιοχή.
Από τις πρωταρχικές προτεραιότητες, η στήριξη των κοινωνικών δομών αλλά παράλληλα και  υποδομών, του δήμου μας που θα διασφαλίσουν δράσεις στην κοινωνία και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, που βιώνουν εντονότερα το κόστος της κρίσης.
Στόχος μας είναι επίσης να εντάξουμε ολοκληρωμένα προγράμματα οδικής ασφάλειας και παρεμβάσεων σε όλη την επικράτεια του δήμου μας, καθώς και δράσεις που αναβαθμίζουν το περιβάλλον.
Να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση των υποδομών, για έργα υποδομής, για τη γεωργία, την κτηνοτροφία για βιολογικούς καθαρισμούς και δίκτυα αποχέτευσης, καθώς για έργα βελτίωσης της προσπελασιμότητας στις τουριστικές περιοχές του τόπου μας που δεν έχουν αναδειχθεί όπως θα έπρεπε,  όπως για παράδειγμα είναι η λίμνη του Πεθελινού.
Παράλληλα στους στόχους μας είναι , η ενίσχυση και η στήριξη, κάθε μορφή τοπικής επιχειρηματικότητας του δήμου Εμμανουήλ Παππά.
Στον τόπο που έχει δουλειές, οι νέοι δεν φεύγουν, μένουν και τον στηρίζουν, πιστεύω στους νέους και δεν θα επιτρέψω ο τόπος που μεγάλωσα και εργάζομαι να γίνει ένας τόπος γερόντων που θα αναπολούν τα παιδικά τους χρόνια, με τους νέους μας να μεταναστεύουν και να τον εγκαταλείπουν. ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ
 Ένας δήμος που αλλάζει είναι το μήνυμα που θα φέρει επενδύσεις, το μήνυμα που θα φέρει τουρισμό υψηλού επιπέδου.
Είναι το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρει με τη δουλειά της και τα έργα της και η Νέα Δημοτική αρχή του δήμου Εμμανουήλ Παππά.
Η ‘’Δημοτική Κίνηση Εμμανουήλ Παππά’’ γίνεται αφετηρία για την αναζωογόνηση του ίδιου του πολιτικού μας συστήματος, για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση του δήμου μας.
Μπροστά σε μια νέα π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α , αυτή που θα ανατείλει με την εκλογή μας
Εμείς αφήσαμε το παρελθόν στο –παρελθόν, και κοιτάζουμε μόνο το ΜΕΛΛΟΝ!
Γι αυτό και διεκδικούμε την εμπιστοσύνης σας ώστε να πάμε τον δήμο Εμμανουήλ Παππά μπροστά!!!
Με νέο όραμα και αισιοδοξία!
Κανένα πισωγύρισμα, κοιτάμε με σύνεση,  μόνο ΜΠΡΟΣΤΑ!
Όλοι ΜΑΖΙ για το δήμο μας ας στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας.
Ας κάνουμε τον ΔΗΜΟ μας –ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΛΙΣ!
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
και ευχαριστώ όλους εκείνους που με την παρουσία τους σήμερα τιμούν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν και να μοχθήσουν ενεργά για αυτόν τον τόπο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που σας παρουσιάζω ευθύς αμέσως:

<

p> 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
 2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΝΤΙΟΣ
 3. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΣ
 4. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ
 5. ΑΒΡΑΑΜ ΠΥΡΙΝΗΣ
 6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟΪΚΟΣ
 7. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΜΠΑΛΕΣ
 8. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΜΑΛΙΑΣ
 9. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ
 10. ΦΩΤΙΟΣ ΜΟΥΖΑΣ
 11. ΣΠΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 12. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
 13. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΔΑΝΑΣ
 14. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΗΤΡΑΚΑΣ
 15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΚΟΣ
 16. ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΤΣΙΡΙΚΑΣ
 17. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
 18. ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
 19. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΛΤΣΙΟΣ
 20. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ
 21. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΟΣ
 22. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
 23. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΟΥ
 24. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
 25. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
 26. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
 27. ΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
 28. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
 29. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
 30. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΜΠΕΖΗΣ
 31. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΑΝΙΔΗΣ
 32. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΛΙΟΣ
 33. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ
 34. ΜΙΧΑΗΛ ΚΕΣΕΤΖΗΣ
 35. ΦΩΤΙΟΣ ΖΑΓΚΑΣ
 36. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΩΜΑΤΗΣ
 37. ΗΛΙΑΣ ΒΑΡΑΚΗΣ
 38. ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΕΛΙΚΙΔΟΥ
 39. ΒΑΪΑ ΠΑΝΤΖΙΑΡΗ