Ο Διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαμαράς στο επίκεντρο του 2ου Διεθνες Τουρνουα Ποδοσφαίρου του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (φωτος)

Ο Διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαμαράς στο επίκεντρο του 2ου Διεθνες Τουρνουα Ποδοσφαίρου του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (φωτος)

Πανσερραϊκος_ΜΓΣ-Σαμαράς-DSC_0877Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 το πρωϊ, στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  (N.R.G) Πάρκο Ομόνοιας, διοργανώθηκε από το ΜΓΣ Πανσερραϊκός, το   2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015. Επίτιμος καλεσμένος που τίμησε με την παρουσία του το τουρνουά ο Διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαμαράς. Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Χατζημιχαηλίδης καλωσόρισε τον Διεθνή ποδοσφαιριστή και τον βράβευσε για τη προσφορά του στον αθλητισμό και τη δράση του για το περιβάλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ο Πρόεδρος του ΟΠΚΑΠΚΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός.

Ο Γιώργος Σαμαράς αποτέλεσε το κέντρο ενδιαφέροντος των μικρών αθλητών και υπομονετικά υπέγραφε αυτόγραφα και φωτογραφιζόταν με τα παιδιά, αλλά και τους …μεγάλους!

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο μικρό αγωνιστή Αριστοτέλη, ο οποίος βραβεύτηκε απο το ΜΓΣ Πανσερραϊκό (σ.σ. μια ίωση τουστέρησε τη δυνατότητα να παρεβρεθεί και το βρβείο, καθώς και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδα υπογεγραμμένη απο το Σαμαρά, παρέλαβε συγγενής του)

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο Τουρνουά, ήταν από το Πιρίν της Βουλγαρίας, τη Δράμα, το Σκούταρι, το Χριστός, την Ηράκλεια και φυσικά του Πανσερραϊκου.

Το 2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015  είναι ενταγμένο στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος. Το θέμα της καμπάνιας για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2015 είναι : «Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώνουμε με σύνεση»                    

Μέσα από τα γήπεδα των Ακαδημιών του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ο  Γιώργος Σαμαράς  τιμήθηκε από τον Σύλλογο και προώθησε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος φωτογραφούμενος με το μήνυμα της ημέρας.

Σ  αυτή την πρωτοβουλία  ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ έχει δίπλα του, τους φορείς του τόπου,το Δασαρχείο Σερρών με την διάθεση δένδρων που φύτεψαν οι φιλοξενούμενες Ακαδημίες σε χώρο γύρω από τα γήπεδα της διοργάνωσης, τον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης, τον Φορέα Διαχείρισης Λαιλιά, ,και τους κοινωνικούς φορείς, τον Σύλλογο εργαζομένων του ΟΤΕΝΕΤ, τον ποδηλατικό σύλλογο ΜΑΧΗΤΗ

Ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ εντάσσει την δράση αυτή στα 50+1 Χρόνια Ιστορίας του.