Ο Δήμος Σερρών αναζητά εθελοντές καθαριστές για το «Let’s do it Greece 2015».

Ο Δήμος Σερρών αναζητά εθελοντές καθαριστές για το «Let’s do it Greece 2015».

2015-lets-doitΟ Δήμος Σερρών με επιστολή προς τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Σερρών, τους Εθελοντικούς Συλλόγους και τους Συλλόγους του Δήμου Σερρών αναζητά εθελοντές για την ημέρα εθελοντικου καθαρισμού την προσεχή Κυριακή 26/4.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται

Αγαπητοί κύριοι.

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σερρών θα πάρει μέρος στην ημέρα εθελοντικού καθαρισμού «Let’s do it Greece 2015».

Το “Let’s Do It” αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, φιλοξενήσαμε τη συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.

Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καθαρίσουμε

μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές εως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Είναι ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως, με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Για το λόγο αυτό καλούμε εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, Δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση.

Ο κάθε φορέας ή εθελοντική οργάνωση που δηλώνει συμμετοχή μπορεί να οργανώσει τη δική της δράση και να συντονίζει τους εθελοντές και τους φορείς που θα λάβουν μέρος στην περιοχή της.

Ημερομηνία της κοινής μας δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org ή email greeceletsdoi t @ gmail.com

Let’s Do It. Let’s Clean up Greece!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

www.letsdoitgreece.org

Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις

για μια Ελλάδα πιό Όμορφη, πιό Καθαρή.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στη δράση, παρακαλούμε να δηλώσετε στο Δήμο Σερρών την πρόθεση σας έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο typos@serres.gr, με φαξ στο 2321022187 ή τηλεφωνικά στο 2321083612, 2321022587.

Ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης και θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.