Ο Δήμος Σερρών …επιμένει: Κάποιοι συστηματικά αφήνουν αδέσποτα ζώα στους δρόμους (!!!)

Και κάνει έκκληση προς τους δημότες, να βοηθήσουν στην ανακάλυψη τους

Ο Δήμος Σερρών …επιμένει: Κάποιοι συστηματικά αφήνουν αδέσποτα ζώα στους  δρόμους (!!!)

Δίνοντας συνέχεια στις δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στις Σέρρες, πως «κάποιοι» αφήνουν αδέσποτα συστηματικά στους δρόμους της πόλης των Σερρών, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το δημοτικό κυνοκομείο του Δήμου Σερρών, Χρήστος Γρηγοριάδης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης, αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα των αδέσποτων ζώων,  πρόβλημα που γίνεται οξύτερο και από τις καταγγελίες πολιτών, για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων.

Έκανε έκκληση προς τους πολίτες και τους παρακάλεσε να επικοινωνούν αμέσως με το Δήμο Σερρών ή την Αστυνομία, όταν βλέπουν κάποιους, να εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους.

Γιατί, όπως ανάφερε, παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο.

Τη μιά μέρα οι υπάλληλοι του κυνοκομείου μαζεύουν τα αδέσποτα ζώα από μια περιοχή, και την άλλη μέρα, στην ίδια περιοχή, υπάρχουν καινούργια αδέσποτα.

Δηλαδή, κάποιοι συστηματικά αφήνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην πόλη αδέσποτα ζώα.

Ήδη ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα και στον Αστυνομικό Διευθυντή και ζήτησε την συνδρομή τους, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, για να περιοριστεί το πρόβλημα.

Ο Δήμος Σερρών, από το 2011 έως σήμερα, δαπάνησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και το δημοτικό κυνοκομείο, 550.000 ευρώ περίπου. Όμως το πρόβλημα  των αδέσποτων δεν θα λυθεί, αν κάποιοι από τους συμπολίτες μας δεν υιοθετήσουν σωστή και ανθρώπινη συμπεριφορά πρός τα ζώα.

Δηλαδή, όταν κάποιος πολίτης παίρνει ένα ζωάκι στο σπίτι του, δεν θα πρέπει μετά από λίγο  χρονικό διάστημα, να το παρατάει στο δρόμο. Τέτοιες πράξεις είναι εγκληματικές και για τα ζώα και για τους ανθρώπους.

Αφενός τα εγκαταλελειμμένα ζώα είναι εκτεθειμένα σε διάφορους κινδύνους,  με ότι αυτό σημαίνει, αφετέρου δαπανώνται τεράστια ποσά, σαν αυτά που δαπανά ο Δήμος Σερρών, για να γίνει η περισυλλογή, η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Με τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να βοηθηθούν άποροι συμπολίτες μας, είπε ο Χρήστος Γρηγοριάδης.

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τους πολίτες να σταθούν με ωριμότητα και υπευθυνότητα, απέναντι στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ώστε και με την αρωγή του Δήμου Σερρών,  να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν.