Ο Δήμος Σερρών και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών σβήνουν για μια ώρα τα φώτα τους

ωρα της γηςΣτη διάδοση του μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή στοχεύει με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ο Δήμος Σερρών.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Δήμου είναι σε πλήρη συνάφεια με την εθελοντική του προσχώρηση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες

Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Σερρών προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 23ης Μαρτίου 2013 των δημοτικών κτηρίων και πλατειών.

Ειδικότερα, των κτιρίων του Δημαρχείου, της ΚΕΔΗΣ, του  παλιού Ορφέα, της οικίας Σχοινά, του κινηματοθέατρου «Αστέρια», των πλατειών Ελευθερίας, Εμπορίου (σιντριβάνια, ψηφιδωτά, αγάλματα, γλυπτά), καθώς και των αντίστοιχων αστικών στοιχείων της εισόδου και εξόδου πόλης και του πύργου του Ορέστη στην Ακρόπολη Σερρών.

Επίσης, προβλέπεται συμβολική διακοπή φωταγώγησης των κεντρικών σημείων σ’ όλες τις δημοτικές & τοπικές κοινότητες του Δήμου.  

Η φετινή καμπάνια της WWF εστιάζει στην ανταποδοτική συμμετοχή των Δήμων και των Πολιτών με τη δέσμευση: «Θα το κάνω Αν το Κάνεις».

Έτσι, ο Δήμος Σερρών στην συνεχιζόμενη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες αναλαμβάνει τη δέσμευση της ενίσχυσης των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, αν οι πολίτες επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο ή την πεζή για τις μετακινήσεις τους.

 Η Περιφερειακή  Ενότητα Σερρών συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».

Με αφορμή τη διεθνή πρωτοβουλία, τα φώτα του Διοικητηρίου θα σβήσουν το Σάββατο, 23 Μαρτίου από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ, στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στις κλιματικές αλλαγές που πλήττουν τον πλανήτη.