Ο Δήμος Σερρών ως χορηγός επικοινωνίας

Ο Δήμος Σερρών ως χορηγός επικοινωνίας

Της Βασιλικής Ελευθεριάδου*

Βασιλική Ελευθεριάδου
Βασιλική Ελευθεριάδου

[..] ο Πέτρος Αγγελίδης [ανέφερε] ότι ο Δήμος Σερρών έχει δείξει το ανθρώπινο του πρόσωπο στο προσφυγικό θέμα με την αποστολή φαρμάκων, ρούχων, τροφίμων μέσα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας“.

Το διαβάσαμε σε δελτίο τύπου, το διαβάζουμε και στο ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Δημάρχου.

Για την ιστορία θα ήθελα να αναφέρω πως το ανθρώπινο πρόσωπο στο προσφυγικό και συγκεκριμένα ως προς την αποστολή ρούχων και τροφίμων ο Δήμαρχος το έδειξε με δύο μόνο δράσεις τον περασμένο Οκτώβριο, τότε που περιορίστηκε στον ρόλο του χορηγού επικοινωνίας.

Τότε στο κάλεσμα της μιας εβδομάδας τα ρούχα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με το «Σπίτι της Γυναίκας» προωθήθηκαν στην ομάδα εθελοντών της πόλης, μια αξιέπαινη ομάδα αλληλεγγύης Σερραίων συμπολιτών μας προς τους πρόσφυγες.

Μάλιστα στη δημοτική κίνηση Διάβαση Πεζών, της οποίας είμαι μέλος, χωρίς ποτέ έως τώρα να το δημοσιοποιήσουμε, ανοίξαμε το στέκι μας όσο διάστημα χρειάστηκε για να αποθηκεύσουμε τα προϊόντα αυτά τα οποία δεν μπόρεσαν να παραμείνουν ούτε μια εβδομάδα σε χώρο του Δήμου. Έπειτα, μετά από πίεση του δημοτικού μας συμβούλου, κ. Γιαννακίδη, ο Δήμαρχος συμφώνησε επιτέλους να βάλει ένα φορτηγό για να μεταφερθούν τα προϊόντα αυτά στην Ειδομένη που λόγω όγκου ήταν δύσκολο να μεταφέρουν οι εθελοντές με δικά τους μέσα.

Επιπλέον, τα προϊόντα που μαζεύτηκαν την ίδια περίοδο κατά τη διάρκεια του γύρου της πόλης προωθήθηκαν κι αυτά στους Σερραίους εθελοντές.

Με άλλα λόγια όλο αυτό το διάστημα ο ρόλος του Δημάρχου περιορίστηκε στην επικοινωνία (λίγων μόνο ημερών) ενώ αντίθετα ο εθελοντισμός – αντί να δράσει συμπληρωματικά της πολιτικής βούλησης – στάθηκε η κινητήριος δύναμη στην οποία στηριχθήκαμε όλοι.

*η Βασιλική Ελευθεριάδου είναι μέλος της δημοτικής κίνησης ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ