Ο Δήμος Σερρών παρών στην 1η Αναπτυξιακή Ημερίδα για την Περίοδο Προγραμματισμού 2014-2020

8-5-2013 Hmerida sto Macedonia PalaceΜε 33 ενταγμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατ. €, στην τρέχουσα περίοδο ο Δήμος Σερρών δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Νέα Περίοδο Προγραμματισμού 2014- 2020. Το γεγονός αυτό ώθησε  τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη και στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού  του Δήμου Σερρών, στις εργασίες της 1ης Αναπτυξιακής Ημερίδας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάσθηκαν οι Γενικές Κατευθύνσεις Αναπτυξιακής Στρατηγικής για την Περίοδο 2014-2020, η οποία πλέον θα ονομάζεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) (με ανεπίσημο διαθέσιμο προϋπολογισμό 20,6 δις ευρώ καθώς δεν έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση με το Ευρωκοινοβούλιο). Επίσης παρουσιάσθηκαν οι Αναπτυξιακές Προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κα Α. Ωραιοπούλου καθώς και οι κατευθύνσεις των Υπουργείων Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Παιδείας από του Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς τους.

Ο Δήμος Σερρών, παρών στην Τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο με 33 ενταγμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 29 εκατ. €, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προετοιμασθεί κατάλληλα για το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης και να συμμετέχει στην ευρεία διαβούλευση που θα ακολουθήσει προκειμένου να καταρτισθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.