Ο Δήμος Σερρών σηκώνει «τα χέρια ψηλά» για τα αδέσποτα!

Ο Δήμος Σερρών σηκώνει «τα χέρια ψηλά» για τα αδέσποτα!

αδέσποτο-Δηλώνει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του κυνοκομείου το πρόβλημα των αδέσποτων στον Δήμο Σερρών δεν μειώνεται και ζητά την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την στήριξη των φιλοζωικών σωματείων.
Για το θέμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Μεγαλομύστακας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Ο κ. Μεγαλομύστακας αναφέρθηκε στις ενέργειες της υπηρεσίας του Δημοτικού κυνοκομείου, όπως η συνεχή περισυλλογή αδέσποτων ζώων, οι στειρώσεις, οι εμβολιασμό και οι επανεντάξεις.(320 στειρώσεις και 256 υιοθεσίες το 2014)
ΑΔΕΣΠΟΤΑ-ΣΚΥΛΙΑ-Σερρες-ΜεγαλομυστακαςΌπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ.Μεγαλομύστακας: «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του κυνοκομείου το πρόβλημα των αδέσποτων δεν μπορεί να αμβλυνθεί, εάν δεν ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες. Κυρίως αυτοί που με μεγάλη ευκολία, παρατούν κάποια στιγμή το κατοικίδιό τους στο δρόμο».
Ενώ θεωρεί ότι: «Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος μπορεί να διαδραματίσουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις».
Ο κ. Μεγαλομύστακας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που σχεδόν σε καθημερινή βάση βοηθούν σημαντικά και συμμετέχουν στην ομαλή λειτουργία του κυνοκομείου.
Κάλεσε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.