Ο Δήμος Σερρών στην μεγάλη Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου

το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η υφυπουργός Τουρισμού της Σερβίας
το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η υφυπουργός Τουρισμού της Σερβίας

Με σύνθημα «Μπορούμε να κάνουμε τις επιθυμίες σας πραγματικότητα» οι μεγαλύτεροι τουριστικοί Οργανισμοί, πόλεις, περιφέρειες και χώρες από όλες τις ηπείρους, παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν τους κι επιχείρησαν να δελεάσουν με καταπληκτικές προσφορές τους επισκέπτες και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων του χώρου που βρέθηκαν στην μεγάλη Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου .

Ειδικότερα, στη διοργάνωση του 36th International Fair of Tourism που πραγματοποιήθηκε στη σερβική πρωτεύουσα από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 του τρέχοντα μήνα, η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αποτελεί σπουδαίο προορισμό για τους Σέρβους υπήρξε μεγάλη κι επιτυχής.   

«Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών και η ανταπόκριση των ανθρώπων του Τουρισμού στην έκθεση του Βελιγραδίου, μας κάνουν αισιόδοξους ότι η Βόρεια Ελλάδα και ιδίως η Περιφέρειά μας, θα αποτελέσουν σπουδαίο τουριστικό προορισμό, όχι μόνον για τους Σέρβους, η αγάπη των οποίων για την πατρίδα μας είναι δεδομένη, αλλά και για τουρίστες από ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή την παρουσία του Δήμου Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η αύξηση του αριθμού των τουριστών, η ανάδειξη της Περιφέρειας και των Σερρών ως τουριστικών προορισμών αποτελούν τα βασικά ζητούμενα στην συνεχιζόμενη προσπάθεια για περαιτέρω  οικονομική ανάπτυξη» καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η υφυπουργός Τουρισμού της Σερβίας και όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στη φετινή Έκθεση έλαβαν μέρος 1000 εκθέτες από 53 χώρες σε 6 αίθουσες, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν η Αργεντινή, η Αλγερία, η Ινδία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Αμπού Ντάμπικαι το Ιράν.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η ετήσια Έκθεση του Βελιγραδίου θεωρείται σημαντική, καθώς σ’ αυτήν παρουσιάζονται, εκτός των διεθνών ή κρατικών τουριστικών οργανισμών, πρακτορεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες, αλυσίδες ξενοδοχείων, προβάλλονται τουριστικοί προορισμοί, αξιοθέατα, mountain resorts, sea spas, αεροπορικές εταιρείες και πολλοί άλλοι.