Ο Δήμος Σερρών στοχεύει στους Ρώσους ορθόδοξους ταξιδιώτες

Ο Δήμος Σερρών στοχεύει στους Ρώσους ορθόδοξους ταξιδιώτες
Ο Αντιδήμαρχος Σερρών Π.Γρηγοριάδης με την Αναπληρώτρια Υπουργο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Τουρισμου Έλενας Κουντουρά, στην έκθεση της Μόσχας
Ο Αντιδήμαρχος Σερρών Π.Γρηγοριάδης με την Αναπληρώτρια Υπουργο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Τουρισμου Έλενας Κουντουρά, στην έκθεση της Μόσχας

Πρόσκληση να επισκεφθούν τις Σέρρες απηύθυνε σε Ρώσους δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα μοναστήρια του τόπου και τα λοιπά ιερά προσκυνήματα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 18-21 Μαρτίου.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ρώσων για την Ελλάδα και τους προορισμούς θρησκευτικής σημασίας και το γεγονός ότι εφέτος έλαβε μέρος με δικό της περίπτερο και η Εκκλησία της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός τουριστικού «πακέτου», σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Δήμους και αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος προβλέπεται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ελκυστικού τουριστικού προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις «απαιτήσεις» και τις αναζητήσεις του ορθόδοξου Ρώσου ταξιδιώτη.
30-3-15 mosxa2«Ο ομόθρησκος ορθόδοξος λαός της Ρωσίας» σημείωσε ο αντιδήμαρχος «θα μπορέσει να ακολουθήσει το μονοπάτι του Απόστολου Παύλου, διασχίζοντας την Αμφίπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Βέροια, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, να γευθεί άριστα σε ποιότητα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα διατροφής».
Η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως η σπουδαιότερη στο τομέα του τουρισμού στη Ρωσία και προσέλκυσε-εκτός των επισκεπτών-σπουδαίους φορείς, παράγοντες, πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα, μεταφορείς – εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωπους μουσείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και του χώρου της εκπαίδευσης από ολόκληρο τον κόσμο.
Ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης υπερέβη τις 100 χιλιάδες (με την συντριπτική πλειοψηφία τους να προέρχονται και να είναι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού), ενώ συμμετείχαν 2100 εκθέτες από 210 χώρες.