Ο Διοικητής του ΟΓΑ υποστήριξε από τις Σέρρες ότι ο Οργανισμός έχει πλεόνασμα 230 εκατομμυρίων, με 1 στους 2 …να μην πληρώνει κανονικά τις εισφορές!!!

Ο Διοικητής του ΟΓΑ υποστήριξε από τις Σέρρες ότι ο Οργανισμός έχει πλεόνασμα 230 εκατομμυρίων, με 1 στους 2 …να μην πληρώνει κανονικά τις εισφορές!!!
Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης
Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης

«Δεν κινδυνεύουν ούτε οι συντάξεις, ούτε τα οικογενειακά επιδόματα», διαβεβαίωσε από τις Σέρρες ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, κατά τη συνάντησή του το απόγευμα της Παρασκευής 21/3, με αγρότες του νομού Σερρών, στο πλαίσιο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης για αγρότες, ασφαλισμένους και ανταποκριτές του Οργανισμού.

Στην διήμερη επίσκεψη στο νομό Σερρών που πραγματοποίησε ο διοικητής του ΟΓΑ, συνοδευόταν από τον υποδιοικητή, τέως βουλευτή Σερρών, Μιχάλη Τζελέπη. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα ασφάλισης, συντάξεων, οικογενειακών επιδομάτων και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

«Είναι βέβαιο ότι και οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες στην καταβολή τους, όπως και τα οικογενειακά επιδόματα που θα συνεχίσουν -παρά τα όσα ακούγονται- να παρέχονται στους δικαιούχους, απρόσκοπτα» υπογράμμισε ο κ. Βεργίνης.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του ΟΓΑ, μίλησε για έναν “υγιή” οργανισμό που ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του αλλά και σε επιπλέον ανάγκες. “Το 2013 κατάφερε (ο ΟΓΑ) να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που ήταν υποχρεωμένος ως οργανισμός, αλλά ανταποκρίθηκε και σε εκείνα που η διοίκηση είχε προγραμματίσει επιπλέον” τόνισε, επισημαίνοντας πως “ήδη ο ΟΓΑ έχει ένα πλεόνασμα 230 εκατομμυρίων στα ταμεία του”.

Σημείωσε ακόμη ότι “από τους 620.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ δεν πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις οι περίπου 294.000 ασφαλισμένοι”, στους οποίους έκανε έκκληση, να ανταποκριθούν σε αυτές, μέσω των οικονομικών ρυθμίσεων που “τρέχουν”.

Σε ό,τι αφορά ένα από τα ερωτήματα που ετέθη από την πλευρά των αγροτών αναφορικά με τους γεννηθέντες το 1948 και το θέμα της συνταξιοδότησής τους, ο κ. Βεργίνης απάντησε: “αυτά είναι θέματα μιας γενικότερης πολιτικής, για την οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί. Εμείς θέτουμε τα θέματα και ζητούμε τη λύση τους. Οι λύσεις βέβαια απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένο κόστος. Αυτό θα συνεκτιμηθεί στη γενικότερη πολιτική και πιστεύω θα δοθεί λύση”.

Εκείνο που ξεπέρασε όμως κάθε προσδοκία ήταν το δάκρυ κορόμηλο του υποδιοικητή όταν από το βήμα δήλωνε ότι με πόνο καρδιάς εφαρμόζει τα «κακά» μέτρα της συγκυβέρνησης. Δεν δίστασε μάλιστα απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ να πει «Η ώρα των διαπιστώσεων τελείωσε. Τώρα θέλουμε έργα»

<

p>Μιχάλης Τζελέπης: «Δεν νομοθετούμε εμείς»

Τζελέπης Μιχάλης-2014-ΟΓΑΑπό την πλευρά του ο κ. Τζελέπης ανέφερε πως σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι ενημέρωση των ενδιαφερομένων για ζητήματα που τους απασχολούν. «Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν δίνουμε ελπίδες να δεν υπάρχει κάτι βάσιμο» τόνισε, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «η διοίκηση κινείται βάσει πλαισίων που ορίζουν οι νόμοι. Δεν νομοθετεί η διοίκηση του ΟΓΑ».
Παράλληλα, επισήμανε: «Γνωρίζουμε ότι με τον 4093 που ψηφίστηκε από τη Βουλή το καλοκαίρι του 2012, υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις για τον αγροτικό κόσμο και το ασφαλιστικό του ζήτημα. Αυτά όμως άπτονται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση και η Βουλή».

Πριν από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ο διοικητής του ΟΓΑ είχε συνάντηση με τους ανταποκριτές του Οργανισμού.