Ο εκσυγχρονιστής Κινέζος & η Άννα Διαμαντοπούλου

Ο εκσυγχρονιστής Κινέζος & η Άννα Διαμαντοπούλου
Του Στέλιου Ρακιτζή

Πολλές φορές η αναζήτηση της αλήθειας γι αυτά που συμβαίνουν στον Ελληνικό λαό οδηγεί μοιραία σε ιστορικές αναδρομές στο χρονικό πλαίσιο που καθορίζει η μεταπολίτευση του 1974 και το σήμερα.

Ακόμη και η πλέον soft κριτική για την πολιτική και τους πρωταγωνιστές της δεν μπορεί να βγάλει από την πρώτη θέση, του πολιτικού εκμαυλισμού της χώρας, τον Κώστα Σημίτη, με δεύτερο τον συνονόματό του Μητσοτάκη.

Μπορεί ο τελευταίος να ήταν πράγματι εκτός από γεννήτορας του αυτοδημιούργητου Κυριάκου και των συμπαρομαρτούντων νεοφιλελεύθερων ακροτήτων του, πλην όμως την διαπλοκή ανήγαγε εις επιστήμη ο Κώστας Σημίτης, γνωστός και ως Κινέζος, με το ασκέρι των εκσυγχρονιστών του.

Εκσυγχρονίσανε τη μίζα και την διαπλοκή με αναλογία 1:3. Δηλαδή πήρανε ΠΑΣΟΚ με ΝΔ κάπου στα 400 εκατομμύρια ευρώ δάνεια με εχέγγυα την αφερεγγυότητά τους και πήρανε τα ΔΟΛια ΜΜΕ κάπου στα 750 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση το, …αέρα πατέρα.

(Αλήθεια σε αυτά υπολογίσθηκε και το δάνειο του Κήρυκα Χανίων;) 

Να ήταν μόνο αυτά! Από τους δημόσιους εργολάβους με τα υποτιθέμενα δημόσια έργα, τα μαύρα ταμεία των κομμάτων, τις μίζες στα κοινοτικά προγράμματα, τους Ολυμπιακούς με το C4I της Siemens, τα υποβρύχια, το Χρηματιστήριο και λοιπά δρώμενα ενός Οργοελικού θεάτρου, όλα φέρουν την υπογραφή του τάπερμαν μεγάλου τιμονιέρη Κώστα Σημίτη.

Και εκεί που είπαμε πως από δώ και στο εξής τα Σημιτικά θα είναι για μελέτη των ιστορικών του σήμερα αλλά και του μέλλοντος, μας προέκυψαν οι Ερινύες του εκσυγχρονισμού κ.κ. Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης για να μας θυμίζουν πως ο εκσυγχρονισμός είναι εδώ, ενωμένος δυνατός για την κουτάλα και την μαρμίτα, έστω και ως δεκανίκι αύριο του αυτοδημιούργητου νεοφιλελέ Κούλη.

Ζήτω η νομή και διαχείριση της εξουσίας.