Ο ΕΛΓΑ θα καλύπτει ζημιές και για ακαρπία λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

ζημιές που συνετέλεσαν στην εμφάνιση ακαρπίας και στην απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής ιδίως στις δενδροκαλλιέργειες.
ζημιές που συνετέλεσαν στην εμφάνιση ακαρπίας και στην απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής ιδίως στις δενδροκαλλιέργειες.

Δεκτή έγινε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη η τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές και αφορά το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί την περσινή χρονιά από ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι στη διάρκεια της ανθοφορίας κ.α.) που συνετέλεσαν στην εμφάνιση ακαρπίας και στην απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής ιδίως στις δενδροκαλλιέργειες.

Επειδή έως τώρα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει την κάλυψη τέτοιου είδους ζημιών μια και η σύνταξη του κανονισμού έχει γίνει προ πολλών ετών και πριν την εκδήλωση των κλιματικών αλλαγών η ψήφιση αυτής της τροπολογίας θα δώσει διέξοδο για να καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιογόνα αίτια και να αποζημιώνονται οι αγρότες. Έτσι έστω και καθυστερημένα με τη ρύθμιση αυτή θα υπάρξει ανακούφιση χιλιάδων πληγέντων αγροτών και η απαιτούμενη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.